קנטוצ'יני לוז ושקדים

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

מחפשים מה לטבול בתה או בקפה? עוגיות קנטוצ'יני לוז ושקדים, ללא גלוטן, יעשו את העבודה מצוין. ככה מכינים אותן

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-40 יחידות:

  • ½1 כוסות (225 גרם) קמח תמי
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1½ כוסות סוכר
  • 200 גרם תערובת שקדים ואגוזי לוז קלויים קלות (היחס לפי העדפה אישית, אפשר להוסיף לתערובת גם חמוציות)
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית ליקר אמרטו

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה גדולה את הקמח עם אבקת האפייה ומחצית מכמות הסוכר ומוסיפים את תערובת השקדים והאגוזים.

2. מקציפים בקערה נפרדת במטרפה ידנית את הביצים והחלמונים עם המלח, מחצית כמות הסוכר הנותרת, תמצית הווניל וליקר האמרטו.

3. מוסיפים את תערובת הביצים לקערת תערובת הקמח ולשים עד קבלת עיסה דביקה ואחידה. ממתינים 10-15 דקות.

4. מעצבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, בידיים רטובות, גלילים בקוטר 7 ס"מ ומחליקים את פניהם (בתבנית תנור סטנדרטית מתקבלים שלושה גלילים לרוחב, אך יש לקחת בחשבון שהגלילים נעשים שטוחים, ולכן מומלץ להשתמש בתבנית אינגליש קייק נמוכת שוליים או בתבנית ייעודית לביסקוטי).

5. אופים 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מוציאים, מעבירים לרשת לצינון מלא (במשך כשעה), פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים אותם על תבנית האפייה.

6. אופים את הפרוסות 15 דקות בחום של 145 מעלות, עד שהקנטוצ'יני מקבלים גוון זהוב ומתייבשים.

הכנת המתכון: תמי בן-דוד