קפאין לארוחת בוקר

ניסיתם פעם להעיר את ארוחת הבוקר שלכם? כיבדנו בשלוק קפאין כמה ממאכלי הבוקר הקלאסיים, והתוצאה - מנות מפתיעות במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

מה אתם עושים כשאתם קמים בבוקר? את אותם הדברים אבל לאט. גם אנחנו. במקרה הטוב אנחנו מעמידים מים לקפה (וחוזרים לנמנם קצת) ובמקרה הגרוע ממשיכים להתכרבל ומכוונים את השעון המעורר על נודניק אינסופי. אבל ניסיתם פעם להעיר את ארוחת הבוקר שלכם? זה כבר סיפור אחר לגמרי. אחרי ששתינו מספיק קפה בעצמנו, כיבדנו בשלוק קפאין גם כמה ממאכלי הבוקר הקלאסיים. התוצאה – מנות מפתיעות במיוחד (ששווה להכין לא רק בבוקר) שיעירו גם את אלה שיש להם צורה של שמיכת פיקה על הלחי.

חביתיות (בלינצ'ס) קפה במילוי ריקוטה-קפה

פעמיים קפה? פעמיים כי טוב! הקפה מככב במנה הן בחביתיות עצמן והן במלית. מתאים לבוקר מושקע במיוחד או כקינוח עם גלידת וניל משובחת ועוד קצת פולי קפה גרוסים.

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-15-12 חביתיות (למחבת בקוטר 20 ס"מ):

לחביתיות:

  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) חלב
  • 1 כוס (140 גר') קמח רגיל
  • 1 כף חמאה, מומסת או 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס (או 1 כפית תמצית קפה טבעית – להשיג בחנויות לחובבי בישול ובחנויות הטבע)
  • קורט מלח
  • 1 כף חמאה/מרגרינה בטעם חמאה, לטיגון החביתיות

למלית:

  • 400 גר'גבינת ריקוטה
  • 100 גר'גבינה לבנה 5%
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 2 כפות צימוקים או אוכמניות מיובשות
  • 1 כפית פולי קפה, גרוסים
  • 1 כף אבקת קפה נמס (או 1 כפית תמצית קפה טבעית)
  • 1 כפית תמצית וניל

* אפשר להוסיף למלית גם 1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת

להגשה:

  • 2 כפות אבקת סוכר+1 כפית אבקת קפה נמס

אופן ההכנה:

החביתיות:

1. מערבבים בקערה את כל חומרי החביתיות (מלבד החמאה/המרגרינה) עד שנוצרת בלילה חלקה.

2. מחממים מחבת בקוטר 20 ס"מ ומורחים אותה במעט מרגרינה. יוצקים מעט מהבלילה אל המחבת החמה (בעזרת מצקת/קנקן), מנערים קלות כדי שכל המחבת תכוסה בבלילה.

3. הופכים את החביתית על צלחת גדולה. חוזרים על הפעולה עד שמסיימים את הבלילה כשמדי פעם משמנים שוב את המחבת (אם צריך).

המלית:

מערבבים בקערה בינונית את כל חומרי המלית. אם רוצים להוסיף גם את השמנת המוקצפת, מוסיפים אותה רק בסוף בתנועות קיפוליות עדינות.

ההגשה:

1. ממלאים את החביתיות וסוגרים בצורה הרצויה. מניחים בצלחת הגשה.

2. מפזרים על החביתיות אבקת סוכר מעורבבת באבקת קפה נמס. אפשר לפזר מעט פולי קפה גרוסים.


כלים בכל הצילומים: גבריאל – רובי ישראלי שבזי 13 נווה צדק, תל אביב, מונטיפיורי 42 תל אביב; אוסף פרטי– ליאורה קרן

יוגורט קפה עם גרנולה

אוהבים לאכול יוגורט עם גרנולה בבוקר? הנה רעיון מעורר וקל במיוחד למוזלי מחוזק במעט קפאין.

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-4 מנות:

  • 4 גביעי יוגורט טבעי
  • 2 כפות דבש (או 2 כפות סוכר דק)
  • 3 כפיות ליקר קפה (או 1 כפית תמצית קפה טבעית/או 2 כפיות אבקת קפה נמס)
  • 1 כף קליפת לימון, מגוררת

לגרנולה:

  • 8 כפות גרנולה מוכנה
  • 1 כף פולי קפה, גרוסים

להגשה:

  • משאירים בצד 4 כפיות יוגורט טבעי לקישוט.

אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב בקערה את גביעי היוגורט עם הדבש (או הסוכר) וליקר הקפה (או התמצית או האבקה). מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת.

2. מערבבים את הגרנולה עם פולי הקפה.

ההגשה:

מחלקים את יוגורט הקפה ל-4 קעריות הגשה. מקשטים עם כפית יוגורט טבעי ומפזרים את הגרנולה מעל כל מנה.

ביצי שיש

הטריק פשוט – סודקים ביצים קשות, מבשלים בקפה ומשרים ארוכות בנוזלי הבישול. התוצאה (לעומת מידת ההשקעה הנדרשת) מרהיבה – ביצים במראה דמוי שיש שירשימו אפילו את הסועדים הרדומים ביותר. חובה להשקיע גם בכלי ההגשה הנלווים.

כשר, קל

החומרים ל-6 מנות:

  • 6 ביצים קשות על קליפתן
  • 3 כוסות קפה אספרסו חזק (או 3 כפות גדושות קפה נמס ו-3 כוסות מים רותחים)

אופן ההכנה:

1. מגלגלים את הביצים הקשות על משטח שיש וסודקים אותן.

2. יוצקים לסיר בינוני את הקפה. מכניסים לקפה את הביצים הסדוקות ומקפידים שיכסה אותן. מוסיפים קפה במידת הצורך.

3. מבשלים את הביצים עד לרתיחה. מקטינים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מסירים מהאש.

4. מכסים את הסיר ומשהים את הביצים בנוזל הקפה ל-6 שעות לפחות או למשך הלילה.

5. קולפים את הביצים בזהירות – מתקבלות ביצים עם ציור דמוי שיש וטעם מיוחד מאוד.

אגסים מבושלים בליקר קפה במילוי רוקפור

אגסים ברוקפור הם אולי אינם מנת בוקר קלאסית, אבל יכולים לשבת על שולחן בוקר או בבופה בוהריים למתקדמים. הבישול בליקר הקפה מקדם אותם צעד נוסף – למתקדמים במיוחד.

כשר, קל, מהיר, חלבי

החומרים ל-6 מנות:

  • 6 אגסים בינוניים ירקרקים ומוצקים
  • 2 כפות גבינת רוקפור, מגוררת
  • 3 כפות גבינת שמנת
  • קורט מלח, קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות קפה שחור חזק/אספרסו (או 1 כף גדושה קפה נמס בתוך 2 כוסות מים רותחים)
  • 1/2 כוס ליקר קפה

אופן ההכנה:

1. קולפים את האגסים, חוצים אותם לאורכם ומוציאים מכל חצי את הליבה בעזרת כף

כדורים קטנה (כף פריזאית).

2. מערבבים בקערית את גבינת הרוקפור וגבינת השמנת, ומוסיפים את המלח והפלפל. מכסים ושומרים במקרר.

3. שמים את האגסים בסיר בינוני, יוצקים עליהם את הקפה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהאגסים מתרככים אך עדיין מוצקים. מכבים את האש.

4. משאירים את האגסים בסיר עד שהקפה מתקרר ושומרים במקרר למשך הלילה כדי שהאגסים יספגו את הצבע ואת הטעם. מסננים את הנוזל, מייבשים וממלאים בתערובת הגבינות.

5. מסדרים את האגסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-10 דקות עד שהמלית מזהיבה. מגישים פושר או קר בתוספת סלט ירוק רענן עם שברי פולי קפה קלויים.

לבבות פנקייק קפה

בדרך כלל פנקייקים הם מנת ילדים מובהקת. כאן, עם חיזוק של קפה נמס וליקר קפה, הפכנו אותם למנה בוגרת יותר. מומלץ להגיש למיטה ולא לחזור לישון אחר כך.

כשר, קל, חלבי

החומרים ל-8-10 לבבות-פנקייק:

  • 2 ביצים טרופות
  • 30 גר'חמאה, מומסת
  • ¾1 (430 מ"ל) כוסות חלב
  • 2 כוסות (280 גר') קמח תופח
  • 2 כפות סוכר שטוחות
  • 1 כף שטוחה אבקת קפה נמס
  • חמאה/מרגרינה, לטיגון

להגשה:

  • 4 כפות דבש+1 כף ליקר קפה (או 4 כפות סירופ מייפל ו-1/4 כפית תמצית קפה טבעית)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הביצים, החמאה והחלב בעזרת מקצף ידני.

2. מוסיפים לקערה את הקמח והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים תוך ערבוב את אבקת הקפה הנמס.

3. מחממים היטב מחבת טפלון או מחבת כבדה. מורחים במעט חמאה/מרגרינה ובעזרת כף יוצקים לשקעים עד חצי מגובהם או שוטחים פנקייק במחבת קטנה.

4. מטגנים כל פנקייק עד שקצותיו מזהיבים ומופיעות על פניו בועות. הופכים ומטגנים כדקה נוספת. מגישים את הפנקייקס חמים, לצד הרוטב שבחרתם (הדבש או סירופ המייפל).

טיפ כדי להכין פנקייקס בצורת לב יש שתי אפשרויות: לרכוש מחבת מיוחדת עם שקעים בצורת לב, או לטגן פנקייקס עגולים ובעזרת חיתוכית מתכת בצורת לב לקרוץ מהם צורת לב.

ליאורה קרן היא הבעלים של קייטרינג המתמחה באוכל קטן ומעוצב ובאירועי גורמה, יועצת קולינרית ומעצבת מזון.