קציצות אנטרקוט ברוטב עגבניות
קציצות אנטרקוט ברוטב של עגבניות טריות, בזיליקום וגזר
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, בשרי
החומרים ל-5 מנות:
לקציצות:
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ק"ג בשר אנטרקוט טרי, טחון
- 2 גזרים, מגוררים דק
- מלח, פלפל
- שמן זית, לטיגון
לרוטב:
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל חריף, קצוץ דק
- 2 שיני שום, חתוכות לפרוסות דקות
- 6 עלי בזיליקום
- 20 עגבניות טריות, מגוררות*
- מלח, פלפל
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן זית
* אפשר להחליף חלק מהעגבניות הטריות בשימורי עגבניות מרוסקות.
אופן ההכנה:
הקציצות:
- יוצקים שמן זית למחבת חמה ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה. מסירים מהאש.
- שמים בקערה עמוקה את הבשר הטחון והגזר. מוסיפים את תערובת הבצל והשום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומשהים לחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
- מחממים במחבת שמן זית בגובה 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד.
הרוטב:
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל והגזר. מוסיפים את הפלפל החריף והשום. מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים לסיר את העגבניות והבזיליקום. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים כ-10 דקות נוספות.