קציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים

לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים | צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים | צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

אבי לוי, זוכה מאסטר שף 2, מציג מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות וחצילים – שהן בעצם הגרסה שלו לקציצות אלג'יראיות מטוגנות

88 שיתופים | 132 צפיות

רמת קושי: קל | כשר: בשרי

הגרסה של זוכה מאסטר שף 2, אבי לוי, לבולט, קציצות אלג'יראיות מטוגנות. לוי ממליץ לקלות את החציל על אש פתוחה ולהשאיר בתערובת מעט מהקליפה – היא מוסיפה טעם חרוך ומיוחד.

החומרים ל-4 מנות:

  • 2 כוסות אורז לבן
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי, חצויות
  • מלח, פלפל שחור
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 חבילת נענע, קצוצה
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון עמוק (כ-2 כוסות)
  • 1/2 כוס מים
  • 1 חציל, חתוך לקוביות
  • מעט קמח לקימוח

אופן ההכנה:

1. מכינים את האורז.

2. מטגנים במחבת את שיני השום, מוסיפים את העגבניות, המלח והפלפל, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות לפחות על אש נמוכה.

3. מערבבים בקערה את הבשר והנענע (משאירים מעט נענע בצד) ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את האורז ומערבבים.

4. טוחנים את תערובת הבשר והאורז במעבד מזון. מוסיפים את הקמח והביצה וממשיכים לעבד עד קבלת תערובת אחידה.

5. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים אותן בשמן עמוק עד הזהבה.

6. מוסיפים את הקציצות המטוגנות לסיר רוטב העגבניות. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות.

7. מניחים את הקציצות בצד וטוחנים את הרוטב במעבד מזון שוב עד קבלת מרקם אחיד וחלק. מוסיפים לרוטב מעט נענע קצוצה.

8. מקמחים את קוביות החציל, מוסיפים מעט מלח ומערבבים. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

מגישים: יוצקים את רוטב העגבניות לצלחת עמוקה, מניחים את הקציצות ומפזרים את החצילים המטוגנים. מקשטים בעלי נענע.