קציצות עוף עם כרובית

אוהבים קציצות עוף? השף ישראל אהרוני נותן את הגרסה שלו לקציצות עוף - והפעם בתוספת כרובית

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, בשרי

החומרים ל-5 מנות:

לקציצות:

  • 1 ראש כרובית, מופרד לפרחים
  • 1 בצל, חתוך לרבעים
  • 2 שיני שום
  • 5 עלי מרווה
  • 500 גר' חזה עוף, טחון
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • שמן זית לטיגון

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון טרי
  • 3 כוסות מרק עוף צח
  • מלח, פלפל
  • 2 כוסות אפונה (אפשר קפואה)

אופן ההכנה:

הקציצות:
1. מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים עם מלח במשך כ-10 דקות, עד שהם כמעט רכים. מסננים ושוטפים במים קרים.

2. מרסקים במעבד מזון את הכרובית, הבצל, שיני השום והמרווה עד קבלת תערובת לא חלקה.

3. מערבבים את התערובת עם חזה העוף, הביצים, המלח, הפלפל, אגוז המוסקט ופירורי הלחם.

4. צרים מהתערובת קציצות עבות בידיים רטובות.

5. מצפים את הקציצות במעט קמח מלא ומטגנים אותן בשמן זית עד שהן שחומות.

הרוטב:
1. שמים את חומרי הרוטב חוץ מאשר את האפונה בסיר רחב ושטוח ומביאים לידי רתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על אש בינונית במשך כ-30 דקות.

2. ב-10 הדקות האחרונות לבישול מוסיפים את האפונה.