קציצות תפוחי אדמה עם בשר

צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת רן
צלם: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת רן

מתכון לקציצות תפוחי אדמה ממולאות בשר שטעים לאכול כל השנה, והבונוס: הן כשרות לפסח!

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-6­-8 מנות:

למלית:

1 בצל, קצוץ

250 גרםבשר טחון

1 כפית קינמון

מלח, פלפל שחור

2­-3 כפות פטרוזיליה, קצוצה

1 ביצה טרופה

למעטפת:

7-6 תפוחי אדמה

מלח

1­ ביצה, טרופה

1­ כוס קמח מצה

שמן לטיגון חצי עמוק

 

אופן ההכנה:

המלית:

1. מניחים בסיר את הבצל, הבשר, הקינמון, המלח והפלפל ומכסים במים. מרתיחים, ממשיכים לבשל על אש קטנה ומערבבים מדי פעם. מאדים את הבשר, ללא מכסה, עד שהמים נעלמים לגמרי.

2. מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.

3. כשהמלית עדיין חמה מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.

המעטפת:

1. מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה במים עד שהם רכים. מצננים, מקלפים ומועכים. מוסיפים מלח וממשיכים למעוך עד קבלת תערובת רכה (פירה).

2. משטחים על כף היד מעט מהפירה, מניחים במרכז מעט מהמלית וסוגרים תוך כדי גלגול הקציצות. מהדקים היטב.

3. מגלגלים כל קציצה בביצה הטרופה ואחר כך בקמח המצה.

4. מחממים את השמן ומטגנים את הקציצות בשני הצדדים עד הזהבה.

טיפ: אם נשארה מלית אפשר להקפיאה ולהשתמש בה בפעם הבאה.