קרם יוגורט, פירות יער וקרמבל אגוזי לוז

צלם: דן פרץ, יח"צ
צלם: דן פרץ, יח"צ

קינוח טעים במיוחד, המשלב יוגורט, שמנת מתוקה, פירות יער ועוד דברים טובים, שאפשר להגיש בצנצנות מדליקות או בקעריות שיש בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

לקרם יוגורט:
1 גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% שומן
1 מכל 250 מ"ל שמנת מתוקה, קרה
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית תמצית וניל

לפירות יער:
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
200 גרם פירות יער מסוגים שונים (אפשר קפואים)
מיץ מ-1/2 לימון
קליפה מ-1/2 לימון, מגוררת
1 כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי

לקרמבל אגוזי לוז:
1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
3/4 כוס (70 גרם) אגוזי לוז, קצוצים
100 גרם חמאה, קרה וחתוכה לקוביות
1/2 כוס פחות 2 כפות (80 גרם) סוכר

אופן ההכנה:

קרם היוגורט:

מקציפים בקערת מערבל מזון את כל החומרים עד קבלת קרם אחיד ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ושומרים במקרר עד הרכבת המנה.

פירות היער:

1. ממסים את הסוכר במחבת בינונית על אש גבוהה עד יצירת קרמל.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.

3. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם בפעם עד קבלת רוטב אדום ומבריק. מסירים מהאש ומצננים עד הרכבת המנה.

קרמבל אגוזי הלוז:

1. מעבדים במעבד מזון את כל החומרים עד קבלת תערובת פירורית.

2. מניחים את הפירורים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפירורים מזהיבים. מצננים.

ההרכבה:

מזלפים בתחתית כל צנצנת מעט קרם יוגורט, מפזרים מעל 2¬-3 כפיות של פירות היער ומעט רוטב ומעליהם את הקרמבל. חוזרים על סדר השכבות עד שמגיעים לחלק העליון של הצנצנת.

טיפ: שומרים את הקינוח במקרר עד 2-3 ימים. את הקרמבל שבחלק העליון רצוי לפזר לפני ההגשה כדי שישמור על פריכות.

נטלי לוין היא בעלת הבלוג עוגיו.נט