קרעפלך – כיסנים במילוי עוף

גרסה משודרגת למנה מסורתית מהמטבח המזרח אירופאי

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בשרי

במקום הקרעפלך המסורתיים, אפשר להכין כיסנים יפהפיים בטכניקת רידוד איטלקית, המשלבת עלי פטרוזיליה שלמים המוטבעים בבצק.

מצרכים:

ל-8 מנות:

לבצק:

  • 2 ביצים
  • 3-4 כפות מים
  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • עלי פטרוזיליה שלמים

למלית:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • ½ 1 כוסות עוף מבושל קצוץ
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל לבן

להגשה:

  • 2 ליטר מרק עוף צח

אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים את חומרי הבצק, למעט עלי הפטרוזיליה. לשים לבצק חלק וגמיש שאינו נדבק לידיים (אם יש צורך מוסיפים קמח או מים). משהים לשעה.

המלית:

מחממים שמן במחבת, ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד להזהבה. מערבבים עם העוף והביצה ומתבלים במלח ופלפל.

רידוד הקרעפלך:

מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. עובדים בכל פעם עם 1/3 בצק, ושומרים את היתר מכוסה בניילון. מרדדים את הבצק באמצעות מכונת פסטה או מערוך.

במכונת פסטה:

משטחים מעט את הבצק ומקמחים. מעבירים את הבצק ברווח הגדול ביותר – מספר 1, מקפלים את היריעה לשניים וחוזרים על הפעולה. מעבירים את הבצק במכונה, כאשר לפני כל העברה מקמחים את הבצק ומקטינים את הרווח עד שמגיעים למספר 6.

מניחים את יריעת הבצק, מפזרים עלי פטרוזיליה שלמים על מחצית היריעה ומכסים במחצית השנייה. מהדקים בעזרת הידיים ומעבירים ברווח מספר 6 שנית.

במערוך:

משטחים את הבצק בעזרת המערוך לעלה דק בעובי של כ-1 מ"מ. מניחים את יריעת הבצק, מפזרים עלי פטרוזיליה שלמים על מחצית היריעה ומכסים במחצית השנייה. מהדקים בעזרת הידיים ועוברים שוב עם מערוך.

ההרכבה:

מניחים על מחצית היריעה כפית מהמלית במרחק 10 ס"מ זו מזו. מרטיבים במעט מים סביב המלית. מכסים במחצית השנייה של העלה ומהדקים בעזרת הידיים.

קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, כך שהמלית תהיה במרכז העיגול.

מבשלים במשך כ-3 דקות בסיר עם מים רותחים מומלחים. מגישים במרק עוף צח.

טיפ: משאריות בצק הכיסנים אפשר להכין אטריות-פתיתים למרק. קורעים חתיכות קטנות מהבצק ומבשלים במי מלח רותחים במשך 1-2 דקות.