אינטיאס מצופה בשומשום עם ויניגרט צ'ילי

אינטיאס מצופה שומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה יוגורט וחזרת | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
אינטיאס מצופה שומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה יוגורט וחזרת | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל מראה מה קורה כשמגוון מרקמים וטעמים נפגשים על שולחן החג, והפעם אינטיאס מצופה בשומשום עם ויניגרט צ'ילי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-2 מנות | בינוני | חלבי

100 גר' פילה אינטיאס חתוך לקוביות
2 כפות שומשום קלוי

לוויניגרט צ'ילי

חופן עלי תרד
1 צ'ילי ירוק
2 כפות מיץ לימון
6 כפות שמן זית

לבצל חרוך

1 בצל חצוי

לגרניטה יוגורט וחזרת

1 כוס חלב
1 כוס יוגורט
1 כפית מלח
1 כף שורש חזרת מגורר

אינטיאס מצופה שומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה יוגורט וחזרת | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
אינטיאס מצופה שומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה יוגורט וחזרת | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

אופן ההכנה

1. מצפים את קוביות הדג בשומשום הקלוי.

ויניגרט הצ'ילי

1. חולטים את התרד והצ'ילי במים רותחים במשך דקה ומעבירים מיד למי קרח.

2. מעבירים את התרד והצ'ילי למעבד מזון, מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית וטוחנים עד קבלת רוטב חלק.

הבצל החרוך

1. מניחים את חצאי הבצל במחבת בלי שמן על אש קטנה למשך 20 דקות עד שהבצל מושחם. מפרידים את הבצל לטבעות.

גרניטת היוגורט וחזרת

1. מעבדים את המרכיבים במעבד מזון, יוצקים לכלי קיבול ומקפיאים.

ההרכבה

1. מזלפים מהוויניגרט בצלחת הגשה. מסדרים עליו טבעות בצל חרוך ומניחים בכל אחת קוביית אינטיאס. מוציאים את הגרניטה מהמקפיא, טוחנים, מפזרים על המנה ומגישים מיד.

מתכונים נוספים של שף הלל תווקלי

1. מאפינס גזר עם קרם גזר ותפוז, סולרו יוגורט ושוקולד לבן
2. פלטת ירקות על קרח עם קרם עירית
3. חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער
4. גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן