ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור | צילום: אנטולי מיכאלו
ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור | צילום: אנטולי מיכאלו

ארוחה לא שלמה בלי מנה ראשונה ראויה. הבאנו לכם מתכון לברוסקטה שתפתח לכם את הערב הכי טוב שיש, עם כבד אווז מתקתק ונגיעה של ויסקי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל- 4 מנות  |   קל |   בשרי

5־4 שזיפים מיובשים ללא גרעין
1 כף סוכר
1 שוט ויסקי (לפי העדפה)
1 בגט, ג'בטה או לחם פרוס
שמן זית
מלח, פלפל שחור
150־200 גר' כבדי אווז פרוסים דק
צרור עירית קצוץ

אופן ההכנה

1. משרים את השזיפים עם הסוכר והוויסקי בקערה עם 1/2 כוס מים רותחים.

2. מזלפים שמן זית על פרוסות הבגט וקולים אותן במחבת פסים יבשה.

3. מתבלים את כבדי האווז במלח ופלפל וצולים במחבת על אש בינונית במשך חצי דקה מכל צד.

4. מניחים את הכבדים על הברוסקטות, מפזרים מעל את השזיפים המושרים ומקשטים בעירית.

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור | צילום: אנטולי מיכאלו
ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב סילבטר מוצלח:

קרפצ'ו קולרבי ואנשובי
סלט סינטה, עגבניות וירוקים
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי
ולקינוח – קרמבו בראוניז