גספצ'ו זוקיני

גספצ'ו זוקיני | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
גספצ'ו זוקיני | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

השף עומר אבישר שובר את שגרת החג עם מתכון למנת גספצ'ו פרשית וקלילה שתגרוף את מחמאות האורחים כבר מהרגע הראשון בארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מנת מרק מרעננת וקלילה במקום מרק העוף המסורתי המכביד, עם טוויסט של פרחי קישוא בטמפורה

החומרים ל- 4­-6 מנות | בינוני | חלבי

10 קישואי בלאדי קטנים ככל האפשר
חופן תרד תורכי
חופן עלי נענע
מלח
1 כוס קמח טמפורה
2 כוסות (1/2 ליטר) מי סודה קרים
3-2 קוביות קרח
2 יחידות פרחי קישוא
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 זוקיני צהוב פרוסים דק
2 זוקיני ירוק פרוסים דק
שמן זית
2 כפות קרם פרש

אופן ההכנה

1. חולטים את קישואי הבלאדי במים רותחים במשך 10 דקות עד שהם רכים במידה.
2. חולטים את התרד (באותם מי בישול) במשך 30 שניות ומעבירים לקערה עם מי קרח.
3. שומרים את מי החליטה.
4. טוחנים במעבד מזון את הקישואים החלוטים והתרד עם הנענע, מוסיפים מעט מלח, את השמנת המתוקה ומצקת ממי החליטה ומעבדים עד קבלת מרקם חלק.
5. מסננים ומצננים.
6. מניחים את קמח הטמפורה בקערה, מוזגים את הסודה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הקרח ומערבבים עד קבלת בלילה נוזלית.
7. טובלים את פרחי הקישוא בבלילה ומטגנים בשמן עמוק.
8. מתבלים את פרוסות הזוקיני במעט שמן זית ומלח.
9. יוצקים את המרק לקערות ומסדרים את פרחי הקישואים ואת הזוקיני על הגספצ'ו.
10. מזלפים מעט קרם פרש ומקשטים בעלי נענע.

גספצ'ו זוקיני | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
גספצ'ו זוקיני | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

 

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג ענת לבל

לעוד מתכונים ייחודיים של השף עומר אבישר ממסעדת קלארו

1. פורקטה טלה ממולאת על תבשיל פולנטה ומנגולד
2. ברד פודינג מחלת חג עם גלידת יוגורט, דבש ולבנדר
3. ירקות ודגים עונתיים בסגנון פריטו מיסטו
4. סלט סלקים צלויים עם פלמידה כבושה