לביבות סובה וקישואים

לביבות סובה וקישואים | צילום: בועז לביא
לביבות סובה וקישואים | צילום: בועז לביא

עז תלם מציל את האטריות שנשארו לכם במקרר ומכין מהן לביבות נהדרות. מתכון למנה טעימה וכיפית לנשנוש או כפתיח מיוחד לארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

לא פעם נשארים עם יותר מדי אטריות מבושלות. קבלו את הפתרון האולטימטיבי: לביבות אטריות. מוסיפים לאטריות (לא משנה מאיזה סוג) ביצים, מטגנים ומגישים עם רוטב שאוהבים. הפעם השתמש עז תלם באטריות סובה בעלות טעם ומרקם מיוחדים, ואליהן צירף רצועות דקיקות מקישואים, בשביל העניין והצבע. ילדים מתים עליהן!

החומרים ל- 3־4 מנות  |   קל  |   פרווה

לרוטב
5 כפות רוטב סויה
2 כפות סילאן
חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר קצוץ
1 שן שום כתושה או קצוצה
3 גבעולי עירית או גבעול בצל ירוק קצוצים דק (לא חובה)
1 כף חומץ אורז
1/2 כפית שמן שומשום

ללביבות
1/2 חבילה (200 גר') אטריות סובה
2־3 ביצים בינוניו
1 קישוא חתוך לגפרורים ארוכים (אפשר להיעזר בקולפן ג'וליינים או במנדולינה)
קורט מלח
שמן לטיגון

אופן ההכנה

הרוטב
1. מערבבים את המרכיבים בצנצנת עד קבלת רוטב אחיד.

2. טועמים ומוסיפים עוד סילאן או חומץ לפי הטעם.

הלביבות
1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן.

2. מסננים ושוטפים היטב במים קרים (אטריות סובה נוטות להידבק ללא שטיפה).

3. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מניחים את האטריות בקערה עם הביצים, המלח והקישוא. לשים מעט את המרכיבים בידיים כדי לרכך את הקישוא.

4. מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה. יוצקים תלוליות קטנות מהתערובת למחבת ומשטחים מעט עם תרווד.

5. מטגנים במשך 2־3 דקות בכל צד, עד שהלביבות מזהיבות, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

6. מגישים מיד לצד הרוטב.

לביבות סובה וקישואים | צילום: בועז לביא
לביבות סובה וקישואים | צילום: בועז לביא

 

מתכונים של עז תלם שישדרגו לכם את הנודלס :
מדריך הנודלס השלם של עז תלם
המלזית שלי: אטריות ביצים ברוטב קוקוס ירוק
פאד קפאו: אטריות אורז עם נתחי בקר צ'ילי

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל