מלון על הגריל עם גבינת ברי שרופה

מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה | צילום: אנטולי מיכאלו
מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה | צילום: אנטולי מיכאלו

המלון הבנאלי יוצא מקופסת הפירות לים. בשילוב מפתיע עם גבינת ברי חרוכה וצ'ילי חריף הוא מפתיע במנה הנועזת של הקיץ

88 שיתופים | 132 צפיות

 

מנה קצת אמיצה, ששוברת את המוסכמות של מלון טרי. המלון החרוך על מחבת גריל יחד עם הברי השרופה והצ'ילי יוצרים שילוב טעמים קיצי ומפתיע

החומרים ל־4 מנות

½ מלון חתוך לסירות ונקי מגרעינים ומקליפה
½ ליטר שמן זית
½ צרור תימין
1 חבילה ברי פקאן גד בצועה לקרעים גסים
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 צ'ילי ירוק/אדום חתוך לפרוסות דקות

אופן ההכנה

1. משרים בקערה את המלון למשך לילה עם שמן זית ותימין.
2. מחממים תנור ל־250 מעלות.
3. מניחים את פרוסות הברי בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. צולים אותן בתנור החם במצב גריל עליון עד לקבלת גוון חרוך (ניתן לחרוך את הברי גם באמצעות מבער).
5. מסננים את המלון משמן הזית וצולים אותו במחבת פסים חמה יחד עם התימין עד לחריכה יפה.
6. מתבלים במלח ובפלפל.
7. על צלחת הגשה שטוחה מסדרים את המלון והברי באופן חופשי, בוזקים מעל מעט שמן זית, מפזרים צ'ילי ומגישים.

למתכונים נוספים של מחלבות גד

1. קונסומה עגבניות מגי ומוצרלה פרסקה
2. צזיקי על חציל טודלה שרוף
3. אספרגוס צרוב עם ביצה עלומה וטוויל פרמזן
4. ירקות מוקפצים עם מנצ'גו
5. סלט עגבניות שרי וויטני קונפי וקרם גבינה בולגרית

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל | מתכון דן יושע, ברנז'ה