שומר קונפי
מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, אבנר לסקין עם שומר קונפי שיגרום לכם ללקק את האצבעות
חומרים ל-4-8 מנות | קל | פרווה | טבעוני
8 שומרים בינוניים חצויים לאורך
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
1. מסדרים את השומרים כך שצדם הקמור כלפי מעלה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים את שמן הזית, מתבלים במלח ופלפל וצולים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות.
2. מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות וצולים במשך 10 דקות נוספות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:
1. מרק סובה שויו
2. פילה מוסר ים בחמאת עגבניות
3. סלט קינואה אדומה וסלט סגול
4. מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים
5. נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו