סופלה גבינות כבשים ופטריות

מנה ראשונה קלה להכנה ומרשימה למראה | צלם: אפיק גבאי
מנה ראשונה קלה להכנה ומרשימה למראה | צלם: אפיק גבאי

לפניכם מתכון למנה ראשונה קלה להכנה ומרשימה למראה: סופלה גבינות כבשים עם שלושה סוגי פטריות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

למריחה בקוקטיים (כלי הסופלה):
4 כפות חמאה
קמח לבן
לסופלה:
100גר' חמאה
100גר' קמח לבן
500 מ"ל חלב קר
6 חלמונים
10 חלבונים
400 גר' גבינת כבשים חצי קשה קשקבל
200 גר' גבינה כחולה רוקפור כבשים
מצרכים למבחר הפטריות:
6 פטריות חורש חתוכות לפרוסות
6 פטריות יער חתוכות לחצי
6 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
50 גר' חמאה
1/2 כוס יין אדום
המצרכים ל-10 יחידות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 200 מעלות ומורחים את הקוקטיים בחמאה וקמח.
2. מגרדים את גבינת הכבשים בפומפייה ומפוררים את גבינת הרוקפור.
3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה על להבה בינונית. כשהחמאה נמסה טורפים פנימה את הקמח לקבלת
עיסה אחידה ללא גושים.
4. מוזגים את החלב הקר באיטיות לתוך תערובת החמאה והקמח ליצירת רביכה הומוגנית ללא גושים.
5. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך בחישה מתמדת עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מורידים מהאש
ומצננים מעט.
6. טורפים לתוך עיסת הקמח את החלמונים בזה אחר זה. מכניסים את גבינת הקשקבל ומערבבים לתוך
הרוטב עד להמסתה. מכניסים את גבינת הרוקפור ומערבבים קלות.
7. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב וגמיש. 8. מעבירים את הרוטב עם גבינות הצאן לקערה גדולה ומקפלים פנימה בעדינות את החלבון המוקצף
לקבלת מרקם אוורירי. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
9. מוזגים את תערובת הסופלה לקוקטיים עד ל- 3/4 מגובה הכלי ומסדרים בתבנית עמוקה לתנור.
10.ממלאים את התבנית במים חמים עד למחצית מגובה הקוקטיים ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש.
11.אופים למשך 15 דקות או עד שהסופלה תופח ועולה ומקבל צבע זהוב.
12.להגשה- משחררים את הסופלה מהקוקטיים, מניחים בצלחת ומעל את הפטריות ומגישים.
אופן הכנת הפטריות:
1. ממיסים במחבת את החמאה ומקפיצים את הפטריות, מוסיפים את היין ומבשלים מספר דקות.
2. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
המתכון באדיבות השף חיים טיבי