אנטיפסטי עגבניות וויטני ומגי, זוקיני ובצל סגול

אנטיפסטי עגבניות וויטני ומגי, זוקיני ובצל סגול | צילום: אנטולי מיכאלו
אנטיפסטי עגבניות וויטני ומגי, זוקיני ובצל סגול | צילום: אנטולי מיכאלו
88 שיתופים | 132 צפיות

 

החומרים ל–2 מנות

1 חבילה עגבניות שרי וויטני חצויות
½ חבילה עגבניות מגי חתוכות לרבעים
5 בצלצלי שאלוט קלופים
5 שיני שום לא קלופות
¼ כוס שמן זית
1 בצל סגול גדול לא קלוף, פרוס לשמיניות לא קלוף
4 זוקיני פרוסים גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
2–3 כפות חומץ בלסמי איכותי
מלח גס לתיבול
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
להגשה עלים מענף תימין

אנטיפסטי עגבניות וויטני ומגי, זוקיני ובצל סגול | צילום: אנטולי מיכאלו
אנטיפסטי עגבניות וויטני ומגי, זוקיני ובצל סגול | צילום: אנטולי מיכאלו

 

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל–200 מעלות.

2. מניחים את כל החומרים בקערה ומערבבים היטב לציפוי הירקות בתבלינים, בשמן ובבלסמי. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים כ–30–40 דקות או עד לריכוך הירקות ולחריכה קלה. מדי פעם כדאי לערבב את הירקות.

3. מוציאים מהתבנית, מפזרים מעל עלי תימין ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

4. ניתן לגוון ולהוסיף לסלט קרעי גבינת פטה או מוצרלה או טחינה, ולהגיש עם פרוסות עבות של לחם קלוי או טרי.

עגבניות וויטני | צילום: יח"צ
עגבניות וויטני | צילום: יח"צ

וויטני היא עגבניית שרי מיני פלאם מבית הזרע, בטעם מעולה וטריות הנשמרת לאורך זמן. לוויטני מראה ייחודי דמוי לב, ולכן היא נמכרת באריזות בצורת לב. ניתן להשאיר את וויטני מחוץ למקרר כשבועיים, וככל שהיא אדומה יותר, כך טעמה מתוק יותר. וויטני נוחה לחיתוך ומתאימה לכל צורות הבישול וכן למגוון סלטים. את וויטני מגדלים במשק נחום במושב מבטחים.

עגבניות מגי | צילום: יח"צ
עגבניות מגי | צילום: יח"צ

מגי היא עגבניית טעם מבית הזרע – עגבנייה עם טעם וריח שמזכירים לרוב הישראלים עגבנייה ב’’טעם של פעם’’. העגבנייה מצטיינת בשילוב מושלם של מתיקות וחמיצות ובריכוז גבוה של חומרים ארומטיים. מגי זוכת מבחן טעימה בקטגוריות הטעם והטריות במבחני טעם שנערכו על ידי חברת “אנליסט’’. עגבניית מגי נמכרת במארז ממותג ברשתות ובשווקים המובחרים.

סלט מלפפוני ארומטו ברוטב בוטנים

צילום אנטולי מיכאלו | סטיילינג תמי סגל | מתכונים אילה ענבר

logo_P

הכתבה בשיתוף "הזרע"