מתכון לסלט עגבניות, תפוחי אדמה, אנשובי ומוצרלה פרסקה

סלט עגבניות, תפוחי אדמה, אנשובי ומוצרלה פרסקה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
סלט עגבניות, תפוחי אדמה, אנשובי ומוצרלה פרסקה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

סלט עשיר ומפנק ידי השף דיוויד פרנקל שיכול להיות מנת פתיחה מצויינת או מנה עיקרית נהדרת, איך שרק מתחשק לכן

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים: (החומרים ל־4 מנות)

12 עגבניות שרי צבעוניות (מיקס)
10 יח' תפו"א ראטה מבושלים במי מלח ומקולפים
6 צנוניות פרוסות דק
1 פלפל צ'ילי ירוק פרוס דק
7 יח' פרחי צלפים פרוסים לאורך
חופן שקדים קלויים
8 פילטים של  אנשובי מסונן מהשמן
4 כדורי מוצרלה פרסקה גד קרועים ביד
12 זיתים קלמטה מגולענים
1 כוס של תערובת עלי עשבי תיבול – פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק
4 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
1 כף חומץ יין לבן
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה, מתבלים במיץ הלימון, החומץ ושמן הזית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

סלט עגבניות, תפוחי אדמה, אנשובי ומוצרלה פרסקה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו
סלט עגבניות, תפוחי אדמה, אנשובי ומוצרלה פרסקה | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דלית רוסו

מצרכים: (ל – 4 מנות פתיחה)

3 כדורי מוצרלה פרסקה גד פרוסים לפרוסות של 1 ס״מ
1/2 כוס קמח לבן
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
מלח ופלפל שחור
2 כוסות שמן קנולה
לרוטב עגבניות
2 כפות שמן זית
5 עגבניות בשלות קצוצות
1 בצל לבן
3 שיני שום
1 כף סוכר (במידת הצורך)
חופן עלי אורגנו
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

1. מצפים את פרוסות המוצרלה בסדר הבא: קמח, ביצה ופירורי לחם (כמו בהכנת שניצל).
2. מחממים את שמן הקנולה ומטגנים את פרוסות המוצרלה עד להזהבה.
3. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומתבלים במלח ופלפל.

רוטב:

1. מאדים את השום והבצל בשמן הזית, מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ־40 דקות על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.
2. מוסיפים את עלי האורגנו, טוחנים בבלנדר מוט ומסננים לקבלת מרקם חלק.
3. מתבלים במלח ובסוכר במידת הצורך.

הגשה:

יוצקים רוטב על צלחת הגשה ומניחים מעל פרוסות מוצרלה מילאנזה. אפשר גם להגיש את הרוטב בצד, בקערה קטנה.