ניסואז טונה טרייה

ניסואז טונה טרייה | צילום: בן יוסטר
ניסואז טונה טרייה | צילום: בן יוסטר

סלט ניסואז עם טונה טרייה צרובה בטפלון שמתאים לארוחה קלילה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 מנות

250 גר' פילה טונה אדומה טרייה חתוך לאורך לרצועות

מעט שמן זית

מלח אטלנטי, פלפל שחור

1 כוס שעועית ירוקה או אפונת שלג חלוטה (בליטר מים רותחים עם 10 גר' מלח גס)

8 אספרגוסים חלוטים במי השעועית

3 תפוחי אדמה ראטה (או תפוחי אדמה קטנים רגילים) מבושלים עד ריכוך

4 לבבות חסה ערבית

1 סלק בינוני אפוי

2 ביצים קשות (שבושלו במשך 5 דקות מרגע הרתיחה)

1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים שמורים במעט שמן זית

1 בצל סגול קטן פרוס דק

2 עגבניות חתוכות או 6־8 עגבניות שרי חצויות

1 כף צלפים שטופים

לוויניגרט חרדל

1 שן שום כתושה

½1 כפות חרדל גרגרים

1 כפית שטוחה סוכר חום

מיץ מ־1 לימון

3 כפות שמן זית

1 כף מיץ תפוזים טבעי

1 כפית חומץ יין אדום

מלח, פלפל לבן

2 כפות יוגורט בקר (לא חובה)

אופן ההכנה

1. צורבים את רצועות הטונה במחבת טפלון חמה משוחה בשמן זית. מוציאים מהמחבת, מתבלים במלח ובפלפל ופורסים לקוביות. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

2. מכינים את הוויניגרט: מערבבים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון במהירות בינונית עד קבלת רוטב אחיד. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות.

טיפ את הסלק אופים במשך 40 דקות עטוף ברדיד אלומיניום משוח בשמן זית עם מעט מלח אטלנטי. מוציאים את הסלק מהתנור ומצננים אותו בתוך הרדיד, כך נשמרים הסוכרים שבו ועסיסיותו. את הנוזלים הנותרים בתחתית הרדיד אפשר להוסיף לוויניגרט.

 

אלמא – מרכז אמנויות ומלון יוקרה ושפית־קונדיטורית טל שפר, אלמא