סלט חסת סלנובה עם גבינה כחולה ורוטב טרגון
מתכון פשוט לסלט נהדר, בעל טעמים עזים שיעוררו לכם את החך עם רוטב טרגון בעל מרקם קטיפתי מפנק. כשגבינה כחולה פוגשת פומלה.
החומרים ל-4-6 מנות | קל | חלבי
2 חסות סלנובה מפורקות לעלים
1 שומר פרוס דק
1 קולורבי פרוס דק
1/2 פומלה מופרדת לבקבוקים
100 גרם גבינה כחולה מפוררת
התפריט שירכיב לכם בראנץ' מושלם:
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין
ביצים רכות עם מקלות בצק עלים עטופים בפרושוטו
קלפוטי תותים ואוכמניות
לרוטב
10 עלי טרגון קצוצים
2 כפות מיונז
1/4 כוס שמן זית
מיץ סחוט מ־1/2 לימון
אופן ההכנה
1. מניחים את מרכיבי הסלט בקערת הגשה גדולה לפי הסדר שבו הם מופיעים.
2. מערבבים את מרכיבי הרוטב במטרפה עד קבלת רוטב חלק.
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים.
רוטב הטרגון הוא רוטב של רמאים – קל מאוד להכנה ומספק טעם שמנתי ועשיר. החוכמה היא להשתמש במיונז איכותי ולפתוח אותו עם לימון ושמן זית, עד קבלת מרקם קטיפתי
צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן