סלט נתח קצבים

סלט נתח קצבים | צילום: בן יוסטר
סלט נתח קצבים | צילום: בן יוסטר

השף גיא גמזו ממסעדת Aria מפתיע עם מתכוני ט"ו בשבט יצירתיים. והפעם: סלט נתח קצבים עסיסי

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל־4 מנות

שמן זית

200 גר' נתח קצבים בטמפרטורת החדר

מלח, פלפל שחור

2 כפות בוטנים קלויים קלופים

חופן שזיפים מיובשים מגולענים וחצויים

1 בצל אדום חצוי ופרוס

צרור נענע

צרור בזיליקום

צרור כוסברה

1 פלפל צ'ילי אדום טרי פרוס

(לאוהבי החריף)

לוויניגרט

1 כף שום קצוץ

1 כף שורש ג'ינג'ר מגורר

קורט פלפל שחור גרוס

4 כפות סוכר חום

1 כף גדושה סוכר

½2 כפות מיץ לימון סחוט

1 כף שמן זית

1 כף רוטב דגים (להשיג בחנויות מתמחות)

סלט נתח קצבים | צילום: בן יוסטר
סלט נתח קצבים | צילום: בן יוסטר

אופן ההכנה

1. מחממים מעט שמן זית במחבת ברזל. מתבלים את הבשר במלח ובפלפל. צורבים את הבשר במחבת על אש בינונית במשך 3־4 דקות בכל צד, עד לדרגת רייר או מדיום־רייר. מוציאים מהמחבת, מצננים מעט ושומרים את מיצי הבשר. פורסים את הבשר דק.

2. מערבבים את מרכיבי הוויניגרט עד שהסוכר נמס.

3. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה, מוסיפים בהדרגה את הוויניגרט ואת מיצי הבשר ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.