סלט רצועות סינטה ושעועית חלוטה

סלט סינטה | צילום: בן יוסטר
סלט סינטה | צילום: בן יוסטר

מתכון כיפי לסלט סינטה צרובה קלות בציפוי טריאקי ושומשום, חתוכה לרצועות דקיקות עם ירקות בכל מיני צבעים

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | בשרי | דרגת קושי: בינוני

חומרים

1/2 ק"ג סינטה

לסלט

1/2 ק"ג שעועית רחבה חלוטה ופרוסה לרצועות דקות

6 עגבניות שרי צהובות חצויות

6 עגבניות שרי אדומות חצויות

3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות

1 בצל סגול קטן פרוס דק

20 עלי נענע

20 עלי כוסברה

4 צנוניות פרוסות דק

חופן שקדים קלויים להגשה

לציפוי

2 כפות גרגירי כוסברה

1 כף שומשום שחור

1 כף שומשום לבן

1 כף זרעי כמון

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור

1 כוס רוטב טריאקי

לרוטב

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מיץ לימון סחוט

1/2 כוס מירין

1/4 כוס שמן שומשום

אופן ההכנה

1. מערבבים את מרכיבי הציפוי היבשים. טובלים את נתח הסינטה ברוטב הטריאקי ומצפים בתערובת היבשה. מחממים מחבת וצורבים בה את הנתח במשך 7 דקות בכל צד. מסירים מהאש ופורסים את הנתח לרצועות דקות.

2. מערבבים את מרכבי הרוטב.

3. מערבבים את מרכיבי הסלט ומוסיפים את רצועות הסינטה. מפזרים את השקדים.