סלט רצועות סינטה ושעועית חלוטה
מתכון כיפי לסלט סינטה צרובה קלות בציפוי טריאקי ושומשום, חתוכה לרצועות דקיקות עם ירקות בכל מיני צבעים
4 מנות | בשרי | דרגת קושי: בינוני
חומרים
1/2 ק"ג סינטה
לסלט
1/2 ק"ג שעועית רחבה חלוטה ופרוסה לרצועות דקות
6 עגבניות שרי צהובות חצויות
6 עגבניות שרי אדומות חצויות
3 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות
1 בצל סגול קטן פרוס דק
20 עלי נענע
20 עלי כוסברה
4 צנוניות פרוסות דק
חופן שקדים קלויים להגשה
לציפוי
2 כפות גרגירי כוסברה
1 כף שומשום שחור
1 כף שומשום לבן
1 כף זרעי כמון
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור
1 כוס רוטב טריאקי
לרוטב
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס מיץ לימון סחוט
1/2 כוס מירין
1/4 כוס שמן שומשום
אופן ההכנה
1. מערבבים את מרכיבי הציפוי היבשים. טובלים את נתח הסינטה ברוטב הטריאקי ומצפים בתערובת היבשה. מחממים מחבת וצורבים בה את הנתח במשך 7 דקות בכל צד. מסירים מהאש ופורסים את הנתח לרצועות דקות.
2. מערבבים את מרכבי הרוטב.
3. מערבבים את מרכיבי הסלט ומוסיפים את רצועות הסינטה. מפזרים את השקדים.