סלט סינטה, עגבניות וירוקים
סלט הוא מרכיב חשוב בתפריט היומי. כדי שלא יהיה משעמם הבאנו לכם מתכון לסלט סינטה צבעוני עם שלל עגבניות ועלים ירוקים, שיעשו לכם טעים ושמח בצלחת
החומרים ל- 4 מנות | קל | בשרי
לרוטב ויניגרט
4 כפות שומשום קלוי
6 כפות שמן זית
2 כפות חרדל
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סילאן
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח, פלפל שחור
לסלט
300 גר' נתח סינטה
שמן זית
מלח, פלפל שחור
ענף תימין
קופסה מיקס עגבניות שרי (צהובות, תמר, ליקופן) חתוכות גס
1 בצל סגול פרוס דק
1/2 צרור כוסברה קצוצה
1/2 צרור ארוגולה קצוצה
חופן עלי בייבי תרד
אופן ההכנה
רוטב הוויניגרט
1. טוחנים את המרכיבים בבלנדר מוט עד קבלת רוטב חלק.
הסלט
1. מושחים את הסינטה בשמן זית, מתבלים במלח, פלפל ותימין
2. צולים במחבת על אש גבוהה עד שהבשר קריספי מבחוץ ונא מבפנים.
3. מסירים מהמחבת וממתינים כמה דקות.
4. מניחים את מרכיבי הסלט מלבד הסינטה בקערה ומערבבים.
5. חותכים את הסינטה לקוביות, מפזרים על הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות.
לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב סילבטר מוצלח:
ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור
קרפצ'ו קולרבי ואנשובי
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי
ולקינוח – קרמבו בראוניז