סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו

סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אחרי שעבר את נבחרת השופטים של "משחקי השף", ליל סדר קטן עליו. עז תלם מרכיב לכם ארוחת חג אביבית במיוחד והפעם, סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו

88 שיתופים | 132 צפיות

 

סלרי הוא אחד מהירקות שמשום מה תמיד נתקעים בתפקידי משנה. מתחילים איתם תבשילים ומרקים, משתמשים בהם מדי פעם לסלטים, וזהו. אני לקחתי את ראשי הסלרי הגדולים וטיפלתי בהם כמו שמטפלים בסלק, ירק שמקבל המון (אולי אפילו יותר מדי) תשומת לב. עם עלים רעננים (טרגון, בזיליקום, נענע, בצל ירוק – הכל הולך פה) ורוטב חמצמץ וחרדלי מתקבלת מנת פתיחה או תוספת שמחה וצבעונית.

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה | טבעוני

לסלרי

2 שורשי סלרי גדולים (בגודל אגרוף לפחות) קלופים ושטופים היטב
מלח, פלפל שחור
3­­-4 כפות שמן זית

לרוטב

2 כפות חרדל חלק
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-1/4 לימון
מיץ מ-1/4 תפוז
1 כף חומץ תפוחים
1 כף סילאן
מלח

לסלט

1/3 צרור שמיר
צרור רשאד (או רוקט)
צרור פטרוזיליה
1 בצל סגול קטן (או 2 בצלי שאלוט), פרוס דק
1 תפוז, קלוף ופרוס או מופרד לפלחים מפולטים (חפשו ביוטיוב how to segment an orange)
חופן שקדים פרוסים קלויים

להגשה

1 אבוקדו קטן קלוף

סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

הסלרי

1. חוצים את שורשי הסלרי לאורך ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מניחים את הפרוסות בקערה, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, מערבבים היטב ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. אופים במשך 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות או עד שהשורשים מתרככים ומזהיבים. מצננים. אפשר להכין את הפרוסות יומיים מראש.

הרוטב

1. מנערים את כל המרכיבים בצנצנת עד קבלת רוטב חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אפשר להכין את הרוטב כמה ימים מראש.

הסלט

1. מסדרים את פרוסות הסלרי האפויות בצלחת הגשה. מפרידים את עלי עשבי התיבול מהגבעולים (אפשר להוסיף את כל הגבעולים למרק החמוסטה של הארטישוק). מניחים בקערה את העלים עם שאר מרכיבי הסלט, מתבלים בעדינות ברוטב ומערבבים קלות.

2. מניחים את הסלט על פרוסות הסלרי. מגלפים מהאבוקדו פרוסות ארוכות ודקות (בעזרת קולפן). מגלגלים אותן ומניחים על הסלט.

מתכונים נוספים של עז תלם:

1. ארטישוקובה חמוסטה
2. מרק אפונה וחסה עם פסטו שום ירוק
3. תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס
4. תרד שחור עם פול ירוק וצ'ילי
5. צוואר טלה ברוטב ת'וּמִייֵה עם אפונה טרייה

ירקות עלה הביתה 
כלים לורי גולדשטיין

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל