סלט קינואה אדומה וסלט סגול
מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, אבנר לסקין עם שני סלטים שיפתחו לכם את התיאבון
סלט קינואה אדומה
חומרים ל- 6 מנות | קל | פרווה | טבעוני
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 כרובית קטנה חתוכה לחתיכות בגודל ½1 ס"מ
4 גזרים צבעונים חתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית + 3 כפות שמן זית לתיבול
2 כוסות קינואה אדומה שבושלה במים עד שהתרככה
150 גר' עגבניות שרי חצויות
מיץ מלימון אחד
1 צרור פטרוזיליה קצוץ גס
1/2 כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה
1. מניחים את הפלפלים, הכרובית והגזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים במעט מלח ופלפל, יוצקים מעט משמן הזית ואופים בתנור במשך 8-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
2. מניחים את הקינואה בקערה גדולה ומוסיפים את הירקות ברגע שהם יוצאים מהתנור. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים, מתבלים ומערבבים היטב.
סלט סגול
חומרים ל- 6 מנות | קל | פרווה | טבעוני
2 סלקים גדולים חתוכים למקלות בעובי 1 ס"מ
1 כף מלח גס
2 סלקים גדולים חתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ
1 כרוב סגול קצוץ לרצועות דקות
2 סלקים צבעוניים חתוכים למקלות בעובי 1/2 ס"מ
גרגירים מרימון אחד
חופן רוקט קצוץ
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
2 כפות בלסמי
אופן ההכנה
1. מסדרים את מקלות הסלק העבים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות.
2. מחממים מים עם המלח בסיר קטן ומבשלים את קוביות הסלק במשך 5 דקות.
3. מניחים בקערה את הכרוב הסגול, הסלקים הצבעונים ושאר המרכיבים. מוסיפים את הסלקים האפויים והמבושלים ומערבבים היטב.
מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:
1. מרק סובה שויו
2. פילה מוסר ים בחמאת עגבניות
3. מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים
4. שומר קונפי
5. נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו