סלט קינואה אדומה ופול ירוק

סלט מלא בריאות, צבעים וטעם

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, פרווה, קל

הטרנד הבריאותי שפרץ למטבח הישראלי בשנות האלפיים הולך להישאר איתנו עוד הרבה זמן. לפניכם סלט בריא במיוחד עם הכוכבת הבלתי מעורערת של הטרנד – הקינואה.

החומרים:

  • 1/2 כוס קינואה אדומה, שטופה היטב ומסוננת
  • 150 גר' פול ירוק קפוא
  • 75 גר' (1/2 כוס) צימוקים בהירים קטנים
  • 2 כפות חומץ (עדיף חומץ תפוחים)
  • 50 גר' (1/2 כוס) אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק מאוד
  • 1 פלפל אדום קטן, קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ דק (לא חובה)

לרוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס

ההכנה:

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים קינואה ומבשלים כ-12 דקות, עד שמרכז הגרגרים עדיין מעט קשה. מסננים ושוטפים בזרם מים עדין. מסננים שוב היטב.
  2. מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר בינוני. כשהמים רותחים מוסיפים פול. מבשלים 4 דקות, מסננים, שוטפים במים קרים ומקלפים.
  3. מערבבים צימוקים וחומץ ומכסים במים רותחים. משהים 5 דקות ומסננים.
  4. מערבבים את כל חומרי הסלט.
  5. מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים על הסלט. מערבבים ומשהים 15 דקות.