פלטת ירקות על קרח עם קרם עירית

פלטת ירקות על קרח עם קרח עירית | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
פלטת ירקות על קרח עם קרח עירית | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל מראה מה קורה כשמגוון מרקמים וטעמים נפגשים על שולחן החג, והפעם פלטת ירקות על קרח עם קרם עירית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים לפלטה | קל | חלבי

זאת הגרסה שלי לצלחת הפסח. במקום להציג זרוע, חסה וביצה, אני מעדיף לתת את הבמה לירקות אביב טריים ויפים. הפלטה מתאימה כמנה ראשונית לפתיחת התיאבון והאווירה. הבונוס הוא שהאורחים לא יהיו מורעבים בזמן קריאת ההגדה. את הכמויות יש להתאים למספר האורחים.

ברוקולי
כרובית רומנסקו
אספרגוס
בייבי גזר
שקדים ירוקים
בייבי שומר
בייבי צנונית
בייבי לפת

לקרם עירית

1 צרור עירית
2 כפות יוגורט
2 כפות לבנה

פלטת ירקות על קרח עם קרח עירית | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
פלטת ירקות על קרח עם קרח עירית | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

אופן ההכנה

1. חולטים את הברוקולי, הכרובית והאספרגוס במים רותחים במשך 10 שניות ומעבירים מיד למי קרח.

2. פורסים את שאר הירקות ומסדרים את כולם בקערה עם קרח.

קרם העירית

1. חולטים את העירית במים שבהם נחלטו הירקות.

2. טוחנים את העירית במעבד מזון עם היוגורט והלבנה עד קבלת קרם חלק וירוק.

3. מגישים את הקרם לצד הירקות.

מתכונים נוספים של שף הלל תווקלי

1. אינטיאס מצופה בשומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה
2. מאפינס גזר עם קרם גזר ותפוז, סולרו יוגורט ושוקולד לבן
3. חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער
4. גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן