ריבת יין וטימין

ריבה מיוחדת שמשתלבת מצוין בארוחה קלילה המלווה ביין

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, פרווה, קל, מהיר

תפוחי עץ מכילים הרבה פקטין ואפשר להשתמש בהם כגורם מקריש במקום להוסיף פקטין קנוי. במקום 2 תפוחים אפשר להשתמש בתפוח אחד ו-3 ליבות, או 6 ליבות בלבד (נצלו את הליבות מהמתכון לממרח תפוחים ואגסים).

החומרים לצנצנת 300 מ"ל:

  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • ¼2 כוסות סוכר
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 תפוחים ירוקים, חתוכים לעיגולים (עם הגרעינים)
  • 12 ענפי טימין טרי

אופן ההכנה:

  1. מכניסים למקפיא צלוחית זכוכית. מערבבים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה כ-20 דקות.
  2. מוציאים את הצלוחית מהפריזר ומטפטפים עליה מעט ריבה. מעבירים אצבע במרכז שלולית הריבה. אם נותר "שביל", הריבה מוכנה. אם עדיין לא, מבשלים עוד 2 דקות וחוזרים על המבחן.
  3. מסירים קצף שנוצר, מסננים את הריבה החמה לצנצנת מעוקרת וסוגרים. ליצירת ואקום, מניחים את הצנצנת הפוכה עד לקירור.

טיפ: בחרו לצורך הכנת הריבה ביין אדום בעל צבע עשיר ועמוק.