רוגעלך מלוחים במילוי גבינות

ניסיתם פעם להכין רוגעלך מלוחים? קבלו מתכון לרוגעלך מיוחדים מבצק שמרים עדין

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-32 יחידות רוגעלך:

לבצק:
½3 כוסות קמח מנופה (500 גר')
½ שקית או 1/2 קובייה שמרית (25 גר')
½ שקית משפר אפייה (לא חובה)
2 כפות סוכר
⅔ כוס חלב קר (160 מ"ל)
2 ביצים (L)
100 גר' חמאה רכה
1 כפית מחוקה מלח

למלית:
250 גר' גבינת קשקבל (או גבינה צהובה) מגוררת דק
150 גר' גבינה מלוחה (פטה או אחרת) מגוררת
1 ביצה (L)
4 כפות בצל ירוק (או עירית) קצוץ דק

לציפוי:
1 ביצה טרופה בכף שמן
100 גר' גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. שמים בקערת המערבל קמח, שמרית, משפר אפיה, סוכר וחלב ומערבלים עם וו לישה. מוסיפים ביצים, חמאה ומלח ולשים במשך 10 דקות. מעבירים לקערה משומנת מכסים בניילון נצמד, מתפיחים 45 דקות.

2. לשים את הבצק שוב, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במשך שעה.

3. מערבבים את כל מרכיבי המלית, מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לצורת עיגול. בעזרת צלחת עגולה גדולה חותכים את העיגול במדויק, וכל עלה (עיגול) חותכים ל-8 משולשים.

4. שמים בבסיס כל משולש מעט מהמלית, ומגלגלים מהבסיס אל הקודקוד. מסדרים בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים במשך חצי שעה.

5. מחממים תנור לחום גבוה (200°C), מורחים את הרוגעלך בביצה הטרופה, זורים מעל גבינת פרמזן ואופים במשך כ-25 דקות עד להזהבה.