ריבת ענבים

הריבה נהדרת כשהיא על טהרת הענבים

רצוי להשתמש בענבים ללא חרצנים.

החומרים לצנצנת של 1-½1 ליטר:

  • ½1 ק"ג ענבים בהירים או כהים
  • 1/2 לימון
  • 1 כוס מים
  • ½3 כוסות סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את הענבים ומסירים אותם מן האשכול. חותכים את חצי הלימון לפלחים.
  2. יוצקים כוס מים לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ-5 דקות . מוסיפים את פלחי הלימון ומיץ הלימון והענבים, מערבבים ומבשלים כשעה וחצי תוך כדי השגחה מתמדת עד שהתערובת נעשית צמיגית.
  3. מצננים את הריבה, מכניסים לתוך צנצנת, מכסים בנייר שעווה וסוגרים הרמטית.

מגוונים:
להעשרת הריבה אפשר להוסיף (בשלב שבו מוסיפים את הענבים) 1 כוס גרגרי שומשום ו-1/2 כוס שקדים קצוצים.

מצרכים:

לצנצנת של 1-½1 ליטר:

  • ½1 ק"ג ענבים בהירים או כהים
  • 1/2 לימון
  • 1 כוס מים
  • ½3 כוסות סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

שוטפים את הענבים ומסירים אותם מן האשכול. חותכים את חצי הלימון לפלחים.

יוצקים כוס מים לסיר רחב ושטוח, מוסיפים את הסוכר ומבשלים כ-5 דקות . מוסיפים את פלחי הלימון ומיץ הלימון והענבים, מערבבים ומבשלים כשעה וחצי תוך כדי השגחה מתמדת עד שהתערובת נעשית צמיגית.

מצננים את הריבה, מכניסים לתוך צנצנת, מכסים בנייר שעווה וסוגרים הרמטית.

מגוונים:

להעשרת הריבה אפשר להוסיף (בשלב שבו מוסיפים את הענבים) 1 כוס גרגרי שומשום ו-1/2 כוס שקדים קצוצים.

תגובות

Silence is Golden