ריבת תאנים

ריבה עונתית וטעימה שאפשר להכין מתאנים סגולות או בהירות

  • http://static.atmag.co.il/media/2008/08/ריבת_תאנים_H-680x382.jpg
ריבת תאנים. צילום: שאטרסטוק

ריבה עונתית שאפשר להכין מתאנים סגולות או בהירות. בתוספת של שקדים קצוצים זהו מעדן אמיתי.

החומרים לצנצנת של 1 ליטר:

  • 1 ק"ג תאנים בשלות
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1/2 לימון, פרוס לפרוסות דקיקות
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • קורט זנגביל

אופן ההכנה:

  1. שוטפים את התאנים ויוצרים חריץ במרכזן. מניחים בסיר רחב ושטוח ומפזרים את הסוכר על התאנים. מוסיפים את פרוסות הלימון, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד סף רתיחה. מסירים את הקצף שנוצר ומערבבים קלות .
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ואת התבלינים ומבשלים עד לקבלת דרגת הקרישה הרצויה.
  3. מצננים, מעבירים לצנצנת, מכסים בנייר שעווה וסוגרים סגירה הרמטית.

 

תגובות

Silence is Golden