שוייאה - כבש בתנור

מתכון לכבש שיתן גיוון לארוחה

החומרים ל-8-10 מנות:

  • 4-3 ק"ג בשר כבש (חלקי צוואר, רגל, שוק, וגם עצמות שנשארו מהצלעות, לא הצלעות עצמן
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חוואיג' לפי הטעם
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 5-10 שיני שום כתושות
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים
  • 10 גזרים קלופים, חצויים לרוחב

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הבשר במעט שמן זית, פלפל שחור, מלח וחוואיג'.
  2. מניחים בתבנית גדולה לא עמוקה.
  3. מכסים בנייר אלומיניום, מהדקים ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך שעתיים וחצי עד שלוש. בודקים כל שעה
  4. מסירים את נייר האלומיניום כרבע השעה לפני תום האפייה וממשיכים להשחים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות.
  • אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים במקום להוסיפם לבשר, ולהגישם בנפרד.

מתכון מאת: בני וחנה לוי

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

26.11.06
(עודכן ב – 18.02.09)

מצרכים:

ל-8-10 מנות:

  • 4-3 ק"ג בשר כבש (חלקי צוואר, רגל, שוק, וגם עצמות שנשארו מהצלעות, לא הצלעות עצמן
  • שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חוואיג' לפי הטעם
  • 2 בצלים חתוכים לרבעים
  • 5-10 שיני שום כתושות
  • 10 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים
  • 10 גזרים קלופים, חצויים לרוחב

אופן ההכנה:

  1. מורחים את הבשר במעט שמן זית, פלפל שחור, מלח וחוואיג'.
  2. מניחים בתבנית גדולה לא עמוקה.
  3. מכסים בנייר אלומיניום, מהדקים ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות במשך שעתיים וחצי עד שלוש. בודקים כל שעה
  4. מסירים את נייר האלומיניום כרבע השעה לפני תום האפייה וממשיכים להשחים בתנור בחום גבוה של 200 מעלות.
  • אפשר לבשל את תפוחי האדמה במים במקום להוסיפם לבשר, ולהגישם בנפרד.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden