שומשומיות

אוהבים את חטיפי השומשום? מתכון מהיר ופשוט להכנתם בבית

כשהייתי ילדה הממתק הזה לא היה נפוץ כל כך ברשתות כמו היום, ואמא שלי היתה מכינה אותו עבורנו. היא היתה חותכת את השומשומיות למעוינים, ואני זוכרת איך היה זה בעיניי לפלא להביט בהן מתקשות והופכות מנוזל דביק למוצק.

שומשומיות

החומרים:

  • 1 כף מרגרינה
  • 400 גר' (2 חבילות) שומשום
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • מעט מרגרינה לשימון

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומוסיפים את שאר החומרים למעט השומשום.
  2. כשמתחיל להיווצר קרמל, מוסיפים את השומשום. כהשומשום מתחיל להתגבש, מוציאים אותו ומשטחים על משטח עבודה קריר (רצוי שיש) משומן.
  3. חותכים את שכבת השומשום בעזרת סכין עד לגובה 3/4 מגובה השכבה למעוינים או למלבנים. מניחים להתקשות.
  4. אחרי ההתקשות, חותכים לגמרי את השומשומיות ומאחסנים בקופסת פח אטומה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

07.12.06
(עודכן ב – 23.01.09)

מצרכים:

  • 1 כף מרגרינה
  • 400 גר' (2 חבילות) שומשום
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • מעט מרגרינה לשימון

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה ומוסיפים את שאר החומרים למעט השומשום.
  2. כשמתחיל להיווצר קרמל, מוסיפים את השומשום. כהשומשום מתחיל להתגבש, מוציאים אותו ומשטחים על משטח עבודה קריר (רצוי שיש) משומן.
  3. חותכים את שכבת השומשום בעזרת סכין עד לגובה 3/4 מגובה השכבה למעוינים או למלבנים. מניחים להתקשות.
  4. אחרי ההתקשות, חותכים לגמרי את השומשומיות ומאחסנים בקופסת פח אטומה.

כשהייתי ילדה הממתק הזה לא היה נפוץ כל כך ברשתות כמו היום, ואמא שלי היתה מכינה אותו עבורנו. היא היתה חותכת את השומשומיות למעוינים, ואני זוכרת איך היה זה בעיניי לפלא להביט בהן מתקשות והופכות מנוזל דביק למוצק.

תגובות

Silence is Golden