שניצל אפוי

צלם: צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל
צלם: צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: ענת לבל

לא חייבים לטגן שניצלים! קבלו מתכון לשניצל אפוי וטעים במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-3 מנות:

2 ביצים, טרופות

2 כפיות רוטב סויה

2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק

500-400 גרם חזה עוף, פרוס לשניצלים (לא מדוקקים)

תערובת של 1/2 כוס פירורי לחם רגילים, 1/2 כוס פירורי לחם מוזהבים וחופן שומשום שמן קנולה

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את הביצים, רוטב הסויה ורוטב הצ'ילי המתוק ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

2. טובלים את חזות העוף בבלילת הביצים, מנערים מעודפים וטובלים בתערובת פירורי הלחם כך שחזות העוף מצופים באופן אחיד מכל הצדדים.

3. מניחים את חזות העוף על רשת צלייה המונחת על תבנית מתאימה המחופה בנייר אפייה. מברישים כל חזה עוף בשמן בעזרת מברשת סיליקון בתנועות טפיחה קלות.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות עד הזהבה קלה. הופכים כל שניצל ואופים במשך 8-5 דקות נוספות, עד שהציפוי מקבל גוון זהוב, המעטפת קריספית והשניצלים מוכנים גם מבפנים. מגישים מיד.