שניצל בשלושה צבעים

צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש
צלם: בועז לביא | סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש

מנת הילדים האולטימטיבית מקבלת במתכון זה טוויסט המתאים במיוחד למבוגרים. מתכון לשניצל מדליק וטעים במיוחד

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, מהיר, בשרי

שניצל היא מנת ילדים אולטימטיבית בהרבה בתים בישראל, וכמספר הבתים כך מספר הגרסאות. בגרסה זו השרינו אותו במרינדה אסייתית וציפינו בשומשום בצבעים שונים. שימו לב, השומשום הירוק (וואסבי) מתאים למבוגרים בלבד מפאת חריפותו.

החומרים לכ-20 שניצלים (10 מנות):

  • 1 ק"ג פילטים של חזה עוף (כ-20 נתחים)
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 ביצה
  • מלח, פלפל
  • 100 גר' שומשום מלא
  • 100 גר' שומשום שחור (להשיג בחנויות אסייתיות)
  • 100 גר' שומשום ווסאבי ירוק (להשיג בחנויות אסייתיות)
  • שמן, לטיגון חצי עמוק (חצי כמות שמן תירס, חצי כמות שמן זית)

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את נתחי חזה העוף, מוסיפים את רוטב הטריאקי, השום הכתוש ושמן הקנולה, ומשרים למשך כרבע שעה לפחות.

2. מערבבים בקערית את הביצה עם מעט מלח ופלפל. שמים בקעריות נפרדות את 3 סוגי השומשום.

3. טובלים את נתחי חזה העוף בביצה, ואחר כך בשומשום לבן/שחור/ירוק (המלצה: אפשר לצפות כל צד בסוג אחר של שומשום).

4. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק עד לרתיחה, ומטגנים את נתחי חזה העוף משני צדיהם. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים עם פרוסות לימון.


השומשום הירוק (וואסבי) מתאים למבוגרים בלבד מפאת חריפותו