שני מתכוני קיץ מקמח חיטה איטלקית משובחת

סדרת הקמחים הבריאה של הטחנות הגדולות של א"י מתאפיינת בתהליך טחינה מיוחד וארוך ובשימוש בסוגי חיטה שונים, באיכות גבוהה ומוקפדת ליצירת מנות איכותיות וקיציות - הנה שני מתכונים

88 שיתופים | 132 צפיות

קמח חיטה מלא 100% נטחן מהגרעין בשלמותו, מתערובת של חמישה סוגי חיטים שנבדקה ונבחרה בקפידה. הטחינה מבוצעת בשני שלבים עד לקבלת קמח עדין. הקמח בעל ערכים תזונתיים ובריאותיים גבוהים והוא מהווה מקור מצוין של סידן, ברזל, סיבים תזונתיים ומינרלים כגון סלניום המסייע לגוף בפעילות תאית תקינה ובשיפור מערכת החיסון. לקמח יכולת ספיחת מים גבוהה. הקמח המלא המתקבל אלסטי מאוד ומאפשר לישה קלה במיוחד. אין צורך לערבב אותו עם קמחים אחרים. התוצאות לאחר האפייה מפתיעות ויוצאות דופן במרקמן. סדרת הקמחים הבריאה מתאפיינת בתהליך טחינה מיוחד וארוך ובשימוש בסוגי חיטה שונים, באיכות גבוהה ומוקפדת.

הסדרה הבריאה עשירה בויטמינים, מינרלים, חלבונים וסיבים תזונתיים. הקמחים מתאפיינים ביכולת ספיחת נוזלים גבוהה. הבצק שמתקבל מהקמחים העדינים אוורירי ורך. הלחמים והמאפים יהיו בעלי טעם עשיר, ניחוח של בריאות וחיי מדף ארוכים מהרגיל. הקמחים של הסדרה הבריאה נוסו ע"י אופים מן השורה הראשונה בהצלחה רבה והם ממשיכים להשתמש בהם באופן יומיומי.

קיש קיץ

תומר בלס, הלחם של תומר

קיש קיץ. צילום: יח"צ
קיש קיץ. צילום: יח"צ

לבצק:
200 גרם חמאה קרה קוביות
1/2 כפית מלח
3 כפות מים קרים
1 חלמון
2+2/3 כוסות (325 גרם) קמח חיטה מלא 100% בטחינה דקה, "הסדרה הבריאה", מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן הכנת הבצק:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות נמוכה חמאה קרה וקמח מלא לתערובת חולית.
עוצרים מדי מספר דקות ומערבבים עם הידיים.

בקערה נפרדת, בעזרת מטרפה, מערבבים את החלמון עם המים הקרים והמלח.

כשתערובת הקמח והחמאה חולית עוצרים את המיקסר ומוסיפים את תערובת הנוזלים בפעם אחת.

מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים (מעבדים כמה שפחות).
עוטפים בניילון נצמד ומקררים עד לפתיחת הבצק.

למלית:

1 זוקיני קלוף חתוך לקוביות
1/2 בצל סגול פרוס דק
100 גרם פטה חתוכה לקוביות
10 עגבניות שרי אפויות מעט בתנור
2 עלי בזיליקום

לבלילה:

1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 ביצה
מלח, פלפל שחור

אופן הכנה:

מלית
מערבבים הכל היטב בקערה.
מעבירים למסננת לצמצום הנוזלים.
מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ ומסדרים בתבנית כולל בדפנות התבנית.
ממלאים את הקיש במלית שהוכנה מראש.
יוצקים מעל את הבלילה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ל-15 דקות.
מורידים את החום ל-170 מעלות לעוד כ-20 דקות עד להזהבה.
סמולינה דורום מסוג צהוב מעולה (Top Gialla) נטחנת מחיטת דורום איכותית, שגדלה בדרום איטליה. הדורום היא חיטה קשה מאד, שעשירה בחלבון ובגלוטן. היא בעלת עמידות גבוהה בבישול ולכן מתאימה להכנת פסטה. חיטת הדורום בעלת צבע צהוב חזק שנותן לפסטה את צבעה.

פסטה מסמולינה דורום איטלקית עם פסטו מתרד

מעיין דרעי, פסטטריה

פסטה מסמולינה דורום איטלקית עם פסטו מתרד. צילום: יח"צ
פסטה מסמולינה דורום איטלקית עם פסטו מתרד. צילום: יח"צ

לבצק פסטה (ניתן לקנות פסטת צורות יבשה/ טרייה/ פסטת כוסמין):
500 ג' סמולינה דורום איטלקית מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 ביצים שלמות L
1 כפית מלח

לפסטו:

1/2 ק"ג תרד טרי שטוף (חבילה)
3 שיני שום
גפרורי שקדים קלויים על מחבת חמה
מלח
שמן זית

אופן הכנה:

בצק:
שמים את הקמח בקערה, יוצרים גומה ומכניסים לתוכה את יתר המרכיבים, מערבבים ולשים עד לקבלת בצק חלק וגמיש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או עם מערוך ליריעה דקה.

פסטו:

טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון.

הרכבה:

מרתיחים מים לבישול הפסטה.
בינתיים יוצקים מעט שמן זית למחבת חמה ו-3 כפות נדיבות מהפסטו.
מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות, מעבירים למחבת החמה ומערבבים יחד למשך דקה.