שני צדדים לסופגנייה

צלם: יעל אילן
צלם: יעל אילן

יש כאלה שיש להם חולשה למתוקים, ויש כאלה שיש להם חולשה למלוחים. לכבוד חנוכה החלטנו לכבד את שניהם בגרסאות מקוריות לסופגניות

88 שיתופים | 132 צפיות

הגרסה המתוקה: סופגניות גבינה ופירורים

כשר, בינוני, חלבי

החומרים ל-40-35 סופגניות:

לבצק:

  • ¾1 כוסות חלב
  • 50 גר' שמרים טריים (קוביית שמרית)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ק"ג (כ-7 כוסות) קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת
  • 2 כפות ויסקי (או ברנדי)
  • 100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 קוביות
  • 10 גר' מלח
  • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון

לציפוי:

  • 250 גר' גבינת מסקרפונה
  • 250 גר' גבינה לבנה 9%
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כפית קליפת תפוז או לימון, מגוררת
  • 1/4 מקל וניל
  • 100 גר' פירורי עוגיות חמאה פריכות

אופן ההכנה:

הבצק:

1.מערבבים בקערת מיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר במשך כדקה.

2. מוסיפים את הקמח, הביצים, תמצית הווניל, קליפת התפוז או הלימון והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה, קובייה אחר קובייה.

3. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים במשך עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק, אפשר להתחיל לעבוד מיד.

4. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30-40 גר' ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים במשך כשעה וחצי, עד שיכפילו את נפחם.

5. במקביל מחממים סיר רחב עם שמן לכ-150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות להתקרר בטמפרטורת החדר.

הציפוי:

1. מניחים בקערה את המסקרפונה, הסוכר, קליפת התפוז או הלימון המגוררת ותוכן מקל הווניל ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי נהפך לקרמי.

2. מכניסים את ציפוי הגבינה לשק זילוף, מחוררים את הסופגנייה וממלאים בנדיבות. מזלפים כיפה של גבינה מעל כל סופגנייה ומפזרים פירורי עוגיות בנדיבות.

הגרסה המלוחה: סופגניות בזיליקום ופסטו

כשר, בינוני, חלבי

החומרים ל-40-35 סופגניות:

  • ¾1 כוסות חלב
  • 50 גר' שמרים טריים (קוביית שמרית)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ק"ג (כ-7 כוסות) קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית פרג שלם
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית תימין יבש
  • חופן בזיליקום טרי, קצוץ גס
  • 1 כפית פסטו איכותי
  • 2 כפות ויסקי או ברנדי
  • 100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה ל-8 קוביות
  • 3 כפיות מלח
  • 2 ליטר שמן קנולה לטיגון

לציפוי:

  • 500 גר' גבינה בולגרית למריחה 10%
  • מעט פסטו ובזיליקום טרי לקישוט

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר במשך כדקה.

2. מוסיפים את הקמח, הביצים, התבלינים היבשים, הבזיליקום, הפסטו והאלכוהול. מערבבים במהירות נמוכה במשך 5 דקות ומכניסים את החמאה בהדרגה, קובייה אחרי קובייה.

3. כשנוצר בצק, מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות במהירות גבוהה עד יצירת בצק אחיד, גמיש, רך ולא דביק. אין צורך בהתפחת הבצק.

4. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 30–40 גר' ומכדררים אותם לעיגולים חלקים. מניחים את כדורי הבצק בתבנית משומנת היטב במרווחים שווים זה מזה, מניחים עליהם מגבת מטבח ומתפיחים כשעה וחצי עד שיכפילו את נפחם.

5. במקביל מחממים סיר רחב עם שמן לכ-150 מעלות. צריך להקפיד שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות בפנים. מטגנים את הסופגניות בשמן החם כשהצד העגול כלפי מטה עד קבלת צבע זהוב. הופכים ומטגנים שתי דקות את הצד השני. מעבירים למסננת ונותנים לסופגניות התקרר בטמפרטורת החדר.

הציפוי:
מעבירים את הגבינה לשק זילוף. מחוררים את הסופגנייה וממלאים בנדיבות. מקשטים בכפית במעט פסטו ובזיליקום טרי.

 

המתכון באדיבות רשת מתוקה