שקשוקה תרד ועלי מנגולד

שקשוקה תרד ועלי מנגולד | צלם: דן פרץ
שקשוקה תרד ועלי מנגולד | צלם: דן פרץ

בשלושה שלבים פשוטים : שקשוקה משודרגת עם שמנת מתוקה ועלי מנגולד שאי אפשר להפסיק לאכול

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

7 חבילות עלי מנגולד קצוצים לרצועות ללא הלבן, הלבן של המנגולד קצוץ לרצועות לחוד
חבילה של עלי תרד
2 בצלים קצוצים
4 שיניי שום קצוצות
100 גרם חמאה
1 ליטר שמנת מתוקה
2 ליטר חלב 3%
3 עלי דפנה שלמים
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על אש גבוהה מכניסים חמאה ושמן זית , בצל, הלבן של המנגולד ומאדים כ-5 דקות.
2. מוסיפים שמנת ומביאים לרתיחה (להיזהר שלא יגלוש) מוסיפים את העלים הירוקים של המנגולד ביחד עם התרד ומבשלים עוד 5-6 דקות.
3. מוסיפים תיבול עם מלח פלפל, להיזהר שלא יסמיך יותר מידי.

המתכון באדיבות קופי האוס, רוטשילד 21, תל אביב