שרימפס ברוטב יין לבן

שרימפס ברוטב יין לבן חמאה ושום

מסעדות רבות נוטות להשתמש בכמות גדולה של יין לבן זול בהכינן מנה זו. התוצאה חומצית, אגרסיבית ומחטיאה לטעמי את הרעיון העיקרי של שרימפס טריים מאוד, נוטפי טעמים ימיים של קצף וגלים, מבושמים קלות בטעמיו הפירותיים של יין לבן משובח, המגיע לשיאו בשילוב עם חמאה עשירת טעם וקורטוב שום טרי. למתכון זה בחרתי דווקא בחמאה ישראלית לבנה שטעמיה אינם דומיננטיים ומניבה רוטב בהיר בצבעיו הענבריים הטבעיים של היין.

שרימפס ברוטב יין לבן חמאה ושום

החומרים לארבע מנות:

  • 2 כפות שמן זית עדין ולא דומיננטי
  • 2 שיני שום טרי קלוף ופרוס דק
  • 320 גר' שרימפס טריים ונקיים משריון וצינור עיכול (80 גר' לסועד)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 כפות יין לבן יבש
  • 2 כפות גדושות חמאה לבנה רכה
  • קורט סוכר
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה.
  2. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כמה שניות על אש בינונית רק עד שפרוסות השום מלבינות אך לא מזהיבות.
  3. מוסיפים את השרימפס, ממליחים ומפלפלים, מקפיצים קלות רק עד שהשרימפס משנים צבעם. מוציאים מן המחבת מייד לצלחת נפרדת עם שמן הזית והשום ושומרים חמים.
  4. יוצקים את היין הלבן למחבת החמה (עובדים בזריזות על מנת שלא יתאדה כל היין מן המחבת החמה כליל).
  5. מוסיפים את השרימפס על כל המיצים הנפלאים שהופרשו, שמן הזית השום והחמאה.
  6. מוסיפים את החמאה, בוחשים ומקפיצים מעל אש בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך מאוד.
  7. מוסיפים את הסוכר והפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים מייד לצלחות מחוממות קלות בלוויית לחמניות טריות או באגט.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

24.12.06
(עודכן ב – 05.12.09)

מצרכים:

לארבע מנות:

  • 2 כפות שמן זית עדין ולא דומיננטי
  • 2 שיני שום טרי קלוף ופרוס דק
  • 320 גר' שרימפס טריים ונקיים משריון וצינור עיכול (80 גר' לסועד)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 4 כפות יין לבן יבש
  • 2 כפות גדושות חמאה לבנה רכה
  • קורט סוכר
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית במחבת כבדה.
  2. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים כמה שניות על אש בינונית רק עד שפרוסות השום מלבינות אך לא מזהיבות.
  3. מוסיפים את השרימפס, ממליחים ומפלפלים, מקפיצים קלות רק עד שהשרימפס משנים צבעם. מוציאים מן המחבת מייד לצלחת נפרדת עם שמן הזית והשום ושומרים חמים.
  4. יוצקים את היין הלבן למחבת החמה (עובדים בזריזות על מנת שלא יתאדה כל היין מן המחבת החמה כליל).
  5. מוסיפים את השרימפס על כל המיצים הנפלאים שהופרשו, שמן הזית השום והחמאה.
  6. מוסיפים את החמאה, בוחשים ומקפיצים מעל אש בינונית-גבוהה, עד שהרוטב מסמיך מאוד.
  7. מוסיפים את הסוכר והפטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים מייד לצלחות מחוממות קלות בלוויית לחמניות טריות או באגט.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden