תבשיל קוסקוס עם קוביות כתף בקר

תבשיל קוסקוס עם קוביות כתף בקר | צלם: בועז לביא
תבשיל קוסקוס עם קוביות כתף בקר | צלם: בועז לביא

מחפשים שדרוג לקוסקוס הלבן? מתכון מעולה לקוסקוס עם קוביות כתף בקר וחמוציות

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

ל-6 -8 סועדים

2 שקיות קוסקוס עבה מהיר הכנה
1 בטטה גדולה, קלופה, חתוכה לקוביות בגודל 1 סמ ואפויה בתנור כ-10-7 דקות (לשמור שלא יתרככו יתר על המידה)
1/2 כוס אפונה ירוקה, קפואה ומופשרת, שהושרתה כדקה במים רותחים, מסוננת.
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
100 גרם חמוציות
50 גרם צימוקים לבנים
5-6 ענפי פטרוזליה קצוצה
100 גרם גרעיני חמניה קלופים וקלויים
1/2 כפית גרעיני כוסברה, מוקפצים 2-3 דקות במחבת
250 גרם כתף בקר, חתוכה לקוביות של כ-1 ס"מ
1 כוס ציר מרק בקר או עוף מעורבבת עם 1 כפית רסק עגבניות וכף מחית לימון כבוש
מלח ופילפל

 

אופן ההכנה:

1. מרוקנים את תוכן 2 שקיות הקוסקוס אל תוך קערה גדולה ומכינים לפי ההוראות ע"ג השקית.

2. מערבבים במזלג כדי שלא יתהוו גושים. מוסיפים את קוביות הבטטה,העגבניות המיובשות הקצוצות והאפונה.

3. מחממים את ציר המרק ומערבבים פנימה את רסק העגבניות והלימונים.

4. מוסיפים את תערובת הקוסקוס תוך בחישה.

5. לאחר כחמש דקות מוסיפים את החמוציות, הצימוקים והגרעינים. זה הזמן להוסיף גם את קוביות פסטרמת כתף הבקר, את גרעיני הכוסברה ואת הפטרוזיליה הקצוצה.

6. מערבבים היטב ומגישים.