תבשיל תרד

| שף אנג'לה שלף מדריס

מתכון מהיר להכנה לתבשיל תרד הנפוץ בגאנה. מתוך הספר "אוכל נשמה צמחוני" של אנג'לה שלף מדריס

החומרים ל-6 מנות:

  • 1 כוס גרעיני דלעת, קלופים וקלויים
  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
  • 1 עגבנייה קטנה, פרוסה
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 ק"ג תרד טרי, מנוקה וקצוץ (או 300 גרם תרד קפוא, קצוץ, מופשר ומסונן)
  • 1/2 כפית פלפל קאיין
  • 1 כפית מלח
  • ½1 כוסות אורז לבן מוארך, לא מבושל

אופן ההכנה:

  1. שמים את גרעיני הדלעת והמים במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים, עד שנוצר ממרח בעל מרקם חלק.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר על אש בינונית-גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, או עד שהבצל מקבל גוון זהוב-חום ומתרכך.
  3. מוסיפים למחבת/סיר את ממרח זרעי הדלעת, פרוסות העגבנייה, רסק העגבניות, התרד, הפלפל והמלח. בוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את האש, מכסים ומרתיחים במשך 30 דקות.
  4. במקביל, מכינים את האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מגישים את התבשיל מעל האורז.

מצרכים:

ל-6 מנות:

  • 1 כוס גרעיני דלעת, קלופים וקלויים
  • 1/4 כוס מים
  • 3/4 כוס שמן צמחי
  • 1 בצל קטן, קלוף וקצוץ
  • 1 עגבנייה קטנה, פרוסה
  • 1/2 כוס רסק עגבניות
  • 1/2 ק"ג תרד טרי, מנוקה וקצוץ (או 300 גרם תרד קפוא, קצוץ, מופשר ומסונן)
  • 1/2 כפית פלפל קאיין
  • 1 כפית מלח
  • ½1 כוסות אורז לבן מוארך, לא מבושל

אופן ההכנה:

שמים את גרעיני הדלעת והמים במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים, עד שנוצר ממרח בעל מרקם חלק.

מחממים את השמן במחבת גדולה או בסיר על אש בינונית-גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2 דקות, או עד שהבצל מקבל גוון זהוב-חום ומתרכך.

מוסיפים למחבת/סיר את ממרח זרעי הדלעת, פרוסות העגבנייה, רסק העגבניות, התרד, הפלפל והמלח. בוחשים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מנמיכים את האש, מכסים ומרתיחים במשך 30 דקות.

במקביל, מכינים את האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מגישים את התבשיל מעל האורז.



בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden