ארטישוק בריגול של שף ברק אהרוני

ארטישוק בריגול | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: אוריה גבע
ארטישוק בריגול | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: אוריה גבע

טולוז מתפארת בחומרי הגלם המקומיים, ובראשם הבשר האיכותי. השף ברק אהרוני ממסעדת נורמן מכין את המנות האופייניות שיביאו אליכם את טעמי חבל הארץ, והפעם ארטישוק

88 שיתופים | 132 צפיות

 

ארטישוק בריגול

ארטישוק הוא חומר גלם נהדר בעונתו. טכניקת הבישול בריגול מאפשרת לשלב את טעמי הארטישוק העדינים עם חמיצות היין והלימון ועדינות שמן הזית שעוטף את הארטישוק ושומר על טעמיו

חומרים ל-6 מנות | קל | פרווה או בשרי

2 כוסות שמן זית
1 ענף תימין
2 שיני שום
1/3 כוס יין לבן
1/4 לימון פרוס לרצועות דקות
6 לבבות ארטישוק נקיים
מלח
10 עגבניות מיובשות מושרות בשמן זית וחצויות
10 זיתי טאסוס חצויים
10 יחידות אפונת שלג טרייה (ללא חליטה)
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מלימון בינוני
1 נקניקיית צ'וריסו צלויה ופרוסה דק (לא חובה)

ארטישוק בריגול | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: אוריה גבע
ארטישוק בריגול | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: אוריה גבע

אופן ההכנה

1. מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, מוסיפים את התימין והשום ומטגנים קלות. מוסיפים את היין והלימון ומטגנים עד אידוי הנוזלים.

2. מוסיפים את שאר שמן הזית ולבבות הארטישוק ומתבלים במלח. מקטינים את האש ומבשלים במשך 20 דקות עד שהארטישוקים מוכנים (ואינם רכים מדי). מסירים מהאש ומצננים. חותכים כל ארטישוק לארבע ומעבירים לקערה.

3. מוסיפים לקערה את העגבניות, הזיתים והאפונה ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח, מעט משמן הבישול של הארטישוקים ואת מיץ הלימון. אפשר להוסיף את פרוסות הצ'וריסו.

מתכונים נוספים של השף ברק אהרוני:
1. פיסאלדייה
2. נקניקייה בסגנון טולוז
3. שוק טלה צלויה עם כרוב
4. עוף צלוי עם עשבי תיבול