סלט פסטה עם אנטיפסטי
אוהבים פסטה? אוהבים אנטיפסטי וגבינה בולגרית? נפלא. מתכון עשיר לסלט פסטה שמשלב בין כל המרכיבים הללו
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-3-2 מנות:
- 2 בטטות (500-400 גרם), מקולפות ופרוסות לחצאי עיגולים
- 2 בצלים סגולים, חתוכים לשמיניות
- 1 כף שמן זית
- 1 כף עלי תימין
- מלח, פלפל שחור
- 2 כפיות חומץ בלסמי
- 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה ומעורבבת עם 1 כף פסטו
- 8 עגבניות לחות, פרוסות
- 1 כוס גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
- מניחים את הבטטות והבצלים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים עליהם את שמן הזית ועלי התימין ומתבלים במלח ובפלפל ומערבבים קלות. אופים במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהירקות מתרככים ומשחימים מעט בשוליים.
- מוציאים מהתנור ומערבבים בעדינות עם החומץ הבלסמי. מצננים.
- מוסיפים לפסטה את הבטטות והבצלים ואת העגבניות הלחות, מערבבים ומפזרים מעל את הגבינה. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
הכותבת היא בעלת הבלוג טעימונת: הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת