סמאט: תבשיל עדשים עם פסטת סלק

סמאט: תבשיל עדשים עם פסטת סלק | צילום: אנטולי מיכאלו
סמאט: תבשיל עדשים עם פסטת סלק | צילום: אנטולי מיכאלו

מתכון של השף סאלח כורדי לתבשיל נהדר, צבעוני וייחודי. מנת קטניות עשירה וצמחונית שתעשה לכם שמח בצלחת, גם ביום חמים וגם ביום חורפי וקר

88 שיתופים | 132 צפיות

 

הסמאט שווה ערך לבשר מבחינה תזונתית, ולכן בתקופות העוני, כשלא היה תקציב לבשר, התבשיל היווה תחליף ראוי. אפשר להגיש את התבשיל עם כל סוג של פסטה

החומרים ל- 4 מנות  |   בינוני  |   פרווה

לתבשיל העדשים

2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כוסות מים
300 גר' עדשים כתומות
מיץ סחוט מלימון אחד
מלח
1 כפית כמון טחון
קמצוץ חוטי זעפרן

לפסטה

150 גר' קמח פסטה 00
250 גר' קמח לבן
1 ביצה
2 כפות שמן קנולה
2 כפות מלח
1 כפית סוכר
1/2 כוס מיץ סלק

להגשה

1 בצל סגול חתוך לפרוסות
1 כף סומק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית

 

אופן ההכנה

תבשיל העדשים

1. מחממים בסיר את השמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

2. מוסיפים את המים, העדשים, מיץ הלימון, המלח, הכמון והזעפרן.

3. מבשלים על אש קטנה במשך שעה או עד שהתבשיל סמיך.

הפסטה

1. מעבדים את הקמחים, הביצה, השמן, המלח והסוכר במעבד מזון במהירות אטית.

2. מוסיפים בהדרגה את מיץ הסלק וממשיכים לעבד עד קבלת בצק במרקם פירורי.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים בתנועות סיבוביות עד קבלת בצק אחיד.

4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

5. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח עד עובי 2 מ"מ.

6. חותכים את הבצק לרצועות דקות וארוכות.

7. מבשלים את הפסטה במים חמים ומעט מלח במשך חצי דקה או עד שהפסטה צפה.

8. מעבירים למים קרים עם קרח לעצירת הבישול.

9. מגישים את הפסטה עם תבשיל העדשים, ומקשטים בבצל סגול, סומק ופטרוזיליה. מזלפים מעט שמן זית.

10. אפשר להגיש את המנה קרה או חמה.

סמאט: תבשיל עדשים עם פסטת סלק | צילום: אנטולי מיכאלו
סמאט: תבשיל עדשים עם פסטת סלק | צילום: אנטולי מיכאלו