פסטה ספינאצ׳י לפיקניק אורבני

פסטה ספינאצ׳י לפיקניק אורבני  | צילום: בן יוסטר
פסטה ספינאצ׳י לפיקניק אורבני | צילום: בן יוסטר

כשבא לכם לחגוג אירוע מיוחד או סתם לקחת פסק זמן מהשגרה, פיקניק אורבני הוא הבילוי האידיאלי. הוסיפו לזה נוף מגורד שחקים ומתכון לפסטה ספינאצ'י ובכלל תרגישו על גג העולם

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לשתי מנות

200 גרם פסטה קצרה יבשה (פנה או פוזילי לדוגמה)

לרוטב:

800 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

50 גרם חמאה

20 גרם קמח לבן מנופה

קורט אגוז מוסקט

1/2 כוס עלי תרד חלוטים, סחוטים וקצוצים דק

20 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

כוס עלי תרד

מלח

לשמן גרידת לימון:

מערבבים יחד 1/4 כוס שמן זית ושני

לימונים מגוררים

אופן ההכנה

רוטב: ממסים בסיר כבד את החמאה ובוחשים פנימה את הקמח. מטגנים קלות בחמאה, על להבה נמוכה, כ–5 דקות (לא מזהיבים את הקמח). מוסיפים פנימה את הנוזלים בהדרגה (שמים לב שלא נוצרים גושי קמח). מוסיפים את התרד הקצוץ ומבשלים יחד עד שמתקבל רוטב אחיד, סמיך וירקרק. מסירים מהאש, מוסיפים פרמזן, מערבבים היטב ומוסיפים מלח לפי הצורך.

במקביל מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה, מסננים מיד ומשמנים במעט שמן זית.

מוסיפים לרוטב את הפסטה המבושלת ואת עלי התרד, בודקים שוב את רמת המליחות ומתקנים לפי צורך. מטפטפים מעל שמן גרידת לימון.

 

צילום בן יוסטר | סטיילינג נעה קנריק | מסעדה ליטל איטלי