תחתיות ארטישוק ממולאות

תחתיות ארטישוק ממולאות באפונה וגזר

אפשר להשתמש להכנת מנה זו גם בתחתיות ארטישוק קפואות.

החומרים ל-6 מנות:

  • 6 ארטישוקים שלמים
  • מיץ מ-2 לימון
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 500 גר' אפונת גינה טרייה או קפואה
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כוס שמיר, קצוץ
  • 1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ומנקים את הארטישוקים. משאירים את התחתיות שלמות.
  2. מרתיחים בסיר מים, חצי מכמות מיץ הלימון ומלח, ומבשלים את תחתיות הארטישוק 10-15 דקות על אש בינונית, עד ריכוך. מסננים.
  3. מחממים שמן במחבת ומאדים את הבצל. מוסיפים גזר ולאחר כ-5 דקות את האפונה. מאדים יחד כ-10 דקות.
  4. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומסירים מהאש. משהים כ-20 דקות, מוסיפים פטרוזיליה ושמיר ומערבבים.
  5. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת. לפני ההגשה מזלפים מעל את שארית מיץ הלימון ושמן זית. מגישים בטמפרטורת החדר.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden