תערובת ראס אל חנות

תבלינים בניחוח המטבח המרוקני

ישנם המון סוגים של תערובות תבלינים, כשכל תערובת מאפיינת מטבח מסוים ומקנה לו את ניחוחו הייחודי. חוואיג' מהמטבח התימני, גראם מסלה מהמטבח ההודי, בהראת מהמטבח העיראקי ועוד. "ראס אל חנות" מגיעה מהמטבח המרוקני.

החומרים לצנצנת 1/2 ליטר:

  • 4 כפות כמון, טחון
  • 4 כפות פלפל אדום חריף, טחון
  • 2 כפות פלפל אדום מתוק, טחון
  • 2 כפות גרגירי שומר, טחונים
  • 2 כפות גרגירי קימל , טחונים
  • 1 כף כוסברה, טחונה
  • 1 כפית פלפל שחור, טחון
  • 1 כפית פלפל לבן, טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • 1/2 כפית קליפת אגוז מוסקט, טחונה
  • 1/2 כפית זנגביל
  • 1 כף כורכום, טחון
  • 1/4 כפית ציפורן, טחון
  • 1/4 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כפית אבקת ורדים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית ושומרים במקום קריר ויבש.

מצרכים:

  • 4 כפות כמון, טחון
  • 4 כפות פלפל אדום חריף, טחון
  • 2 כפות פלפל אדום מתוק, טחון
  • 2 כפות גרגירי שומר, טחונים
  • 2 כפות גרגירי קימל , טחונים
  • 1 כף כוסברה, טחונה
  • 1 כפית פלפל שחור, טחון
  • 1 כפית פלפל לבן, טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט, טחון
  • 1/2 כפית קליפת אגוז מוסקט, טחונה
  • 1/2 כפית זנגביל
  • 1 כף כורכום, טחון
  • 1/4 כפית ציפורן, טחון
  • 1/4 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כפית אבקת ורדים

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים לתערובת אחידה.
  2. מעבירים לצנצנת בעלת סגירה הרמטית ושומרים במקום קריר ויבש.

תגובות

Silence is Golden