תפוחי אדמה פריכים

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

תפוחי אדמה קטנים, ללא טיגון, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים בתיבול שמן זית ומלח גס

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לכ-6 מנות:

  • ק"ג תפוחי אדמה קטנים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף שטוחה פפריקה
  • 1 כף טבסקו (לא חובה)
  • 1 כפית תערובת חווייאג' למרק
  • 1 כף מלח גס

אופן ההכנה:

1. שוטפים ומייבשים את תפוחי האדמה. חוצים כל תפוח אדמה או חותכים ל-4, תלוי בגודלו.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל שאר החומרים.

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת, מוזגים עליהם את תערובת התבלינים ומערבבים קלות. צולים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהם שחומים ופריכים מבחוץ ועשויים מבפנים.