12 סרטוני האוכל הכי נצפים ברשת

צילום מתוך Youtbe
צילום מתוך Youtbe

ביצה עלומה, הטוסט המושלם והמקושקשות של ג'יימי אוליבר - סרטוני האוכל שמציפים את הרשת וגורמים לנו לטוס למטבח (או לצאת ממנו)

88 שיתופים | 132 צפיות

הרבה מאוד מילים נכתבו על תוכניות הריאליטי של האוכל ועל כוחן בכיבוש המסך ובהפיכת מדינה שלמה לאומה של פודיז, אבל מספיקה הצצה חפוזה בפיד הפייסבוק שלכם כדי להבין שהדבר הבא, או זה שכבר עושה את זה בגדול יותר ובוויראלי בהרבה, הוא סרטוני האוכל. הסרטונים מציגים מתכונים בצורה קצבית, מהירה, קלילה, קליטה, יצירתית ובעיקר – מעוררת תיאבון. אין בהם שיחות ארוכות, סיפורים אישיים, משימות מורכבות ושופטים מתפלספים, רק תכלס, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. הנה עשרת הסרטונים שאתם חייבים להכיר אם אתם קוראים לעצמכם פודיז דור 6.

המקושקשות של ג'יימי אוליבר

השף הבריטי הכי פופולרי בעולם הוא הדוגמה הטובה ביותר לדרך שבה שפים משכילים להשתמש בפלטפורמות הדיגטל וברשתות החברתיות כדי להפיץ את התוכן שלהם. מעבר לעשרות תוכניות הבישול שצילם אוליבר בטלוויזיה הקונבנציונלית, הוא מנהל ערוץ יוטיוב שנקרא "ג'יימי אוליבר פוד טיוב" עם צבא שלם של מפיקים, בודקי מתכונים וסטייליסטים, ועם טונות מהצ'ארם שלו שכובש את הקהל בכל העולם. בסרטון הזה הוא מדגים שלוש דרכים להכנת ביצים מקושקשות: בגרסה הבריטית (שהכי דומה לישראלית), הצרפתית (מעל בן מארי ועם הרבה חמאה) והאמריקאית (בתנועות קיפול).

הטוסט המושלם של אלטון בראון

אלטון בראון, למי שלא מכיר, הוא אחד מאנשי האוכל החשובים בארצות הברית, שהגיש במשך שנים תוכנית על המדע, ההיסטוריה והתרבות של האוכל. בערוץ היוטיוב שלו הוא מגיש מתכונים עם טוויסטים בצורה כיפית ומעניינת, כמו למשל טוסט הגבינה הזה, שהגבינה שבו (וגם פרוסות הלחם) נצלית קודם על המנגל.

תבשיל שפונדרה ביין אדום של גורדון רמזי

גורדון רמזי, עוד שף בריטי נודע, קצת פחות חזק מאוליבר בכל הקשור לגזרת היוטיוב ולחינניות, ועדיין המתכונים שהוא מציג מצולמים וערוכים במקצועיות, והתוצאות תמיד מעוררות תיאבון.

ביצה עלומה של SeriousEats

אתר האוכל SeriousEats, המוקדש להדרכה והבנה טובה יותר של המטבח, מנהל ערוץ יוטיוב עם סרטונים המציגים ממדים שמעבר למתכון. כאן למשל יש מדריך לנבכי הביצה העלומה: מהי השיטה הטובה והיעילה ביותר להכנתה ומדוע החומץ, המלח והערבוב של המים לגמרי מיותרים.

לזניית פסט פוד של Epic meal time

ערוץ יוטיוב של חבורה מופרעת של קנדים שמכינים אוכל מוגזם בצורה יוצאת דופן. הצלחת הסרטונים הביאה להם מיליוני עוקבים ותוכנית משלהם באורך מלא, וזה הסרטון הפופולרי ביותר שלהם, שגרף שיא של צפיות. לא לבעלי קיבה רגישה!

רולדת ממתקים של שרונה לוינבאום

מה קורה כשאוריאו, הפי היפו, ריסס, נוטלה ושאר ממתקים נארזים בתוך בצק פריך? הסרטון הישראלי הזה פיצח את נוסחת הוויראליות והגיע לעשרות מיליוני צופים ברחבי העולם, אפילו שהעריכה והצילום חובבניים ודלי אמצעים.
לסרטון

צ'ורוס אוריאו של BuzzFeed Food

אתר התוכן הוויראלי BuzzFeed הוא מהמובילים את גל סרטוני האוכל הקצרצרים שמציפים את הרשת. בעמוד הפייסבוק המוקדש רק לאוכל תמצאו סרטונים שגרפו עשרות ומאות מיליוני צפיות. אחד הנושאים הלוהטים פה הוא שימוש בחטיפים פופולריים במתכונים, כמו המתכון הזה שבו משתמשים בעוגיות אוריאו טחונות להכנת צ'ורוס, ואם זה לא מספיק אז גם ממלאים אותו בקרם העוגיות הלבן.
לסרטון

טבעות בצל במילוי גוואקמולה של Tasty

Tasty הוא עמוד הבן שלBuzzFeed , וכמו אביו, הוא חזק בשחרור סרטוני אוכל מקצועיים, קליטים ויעילים, כמו זה עם הטוויסט לטבעות בצל בציפוי פריך – שממולאות בגוואקמולה.
לסרטון

פלאן מחלב מרוכז של Tastemade

Tastemade הוא אתר אוכל שהציב לעצמו מטרה: לחבר בין אנשים דרך אוכל. בעמוד הפייסבוק שלו יש יותר מעשרה מיליון איש שעוקבים אחרי הסרטונים שמועלים מדי שבוע עם סקס אפיל אותנטי, כמו תה מרוקאי, קציצות דגים תאילנדיות או פלאן מחלב מרוכז בסגנון ברזילאי.
לסרטון

גלידה בטיגון עמוק של Tip Hero

בעמוד של Tip Hero, על 13 מיליון עוקביו, משגרים מתכונים מהזן המהיר, לצד כל מיני טיפים לאוכל ולייפסטייל. במתכון הזה רואים טכניקה מקסיקנית לטיגון גלידה – בלי בלילות מסובכות, אלא בציפוי פרוסות לחם. רק תנגבו את הרוק.
לסרטון