סבתא בישלה תרופה

| דבורה ליבוביץ'

גם לרפואה העממית יש מקום של כבוד. המדריך המלא לתרופות סבתא

הירשמו לניוזלטרים של ifeel, וכל הכתבות הכי חמות בדרך אליכם

למניעת הצטננות ושפעת

  • סירופ בצל : פורסים בצל ומפזרים עליו מעט סוכר. משרים ל-24 שעות. שותים 2-5 כפות מהמיץ, 3-4 פעמים ביום.
  • משקה קינמון ובצל ירוק: מוסיפים לכוס מים מקלון קינמון, שתי כפות בצל ירוק מרוסק (רק החלק הלבן), וכפית דבש או סוכר חום, מרתיחים, מסננים ושותים חצי כוס פעמיים ביום למשך כמה ימים.

לפתיחת דרכי הנשימה

  • תה נענע ובצל ירוק: משרים בשתי כוסות מים חמים כף עלי נענע ובצל ירוק מרוסק (רק החלק הלבן), משאירים ל-20 דקות, מסננים ושותים.

להתקררות וכאבי גרון

  • מרק שום: קוצצים שש שיני שום ומטגנים קלות בשמן זית או בשמן קנולה, מוסיפים שתי כוסות מים ושתי כוסות מרק עוף או בקר. מרתיחים ומקטינים את הלהבה. מפרידים שתי ביצים, ומוסיפים את החלבונים לנוזל החם תוך בחישה מהירה. מערבבים את החלמונים עם שתי כפות חומץ ויוצקים למרק תוך בחישה מהירה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.



טוב להתקררות וכאבי גרון <br/> אילוסטרציה: stock.xchng" src="http://static.atmag.co.il/misc/prev_images/pagemodule/image1/189/1189/garlic.gif?1155236340" />
<div>   טוב להתקררות וכאבי גרון<br />   אילוסטרציה: stock.xchng</div>
</p></div>
<h2>  לשיעול יבש וליחה בגרון</h2>
<ul>
<li>   <strong>מאכל דבש: </strong>מערבבים דבש עם חלמון של ביצה טרייה ואוכלים. לחילופין, מטפטפים כמה טיפות לימון על כפית דבש ומלקקים.</li>
<li>   <strong>סירופ לימון וצמחי מרפא:</strong> בסיר בינוני שמים 5-6 פרוסות לימו, 3 כפיות סוכר ושתי כוסות מים. מבשלים תוך כדי בחישה ומורידים מהאש מיד עם הרתיחה. מוסיפים שתי כפיות צמח טימוס, שתי כפיות צמח פלנטגו ומכסים למשך 10 דקות. מסננים ושותים.</li>
</ul>
<h2>  לנזלת</h2>
<ul>
<li>   <strong>משקה בצל ירוק:</strong> יוצקים שתי כוסות מים רותחים על שתי כוסות עלי נענע שטופים ושני בצלים ירוקים (רק החלק הלבן) מרוסקים. משרים 20 דקות, מסננים ושותים.</li>
<li>   <strong>חזרת:</strong> מורחים על פרוסת לחם שחור חמאה ומעט חזרת לבנה.</li>
</ul>
<h2>  להורדת חום</h2>
<ul>
<li>   <strong>תה לענה: </strong>מכניסים לסיר קטן כוס מים קרים וענף טרי של לענה על כל עליו, בערך באורך של 8 ס"מ. מבשלים דקה-שתיים. מוסיפים סוכר או דבש לפי הטעם. שותים פעם או פעמיים ביום, או לפי הצורך</li>
<li>   <strong>תה פטרוזיליה:</strong> מנקה את הדם, משתן, מתאים למצבים של חום גבוה עם צמרמורות ולשיעול חזק. מכניסים לסיר שורש פטרוזיליה מגורר וחופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק, ומוסיפים שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות. מסננים, ממתיקים בדבש ושותים.</li>
</ul>
<p>  </p>
<div class= טובים לחום ולשפעת <br/> אילוסטרציה: stock.xchng" src="http://static.atmag.co.il/misc/prev_images/pagemodule/image1/190/1190/lavender.gif?1155236527" />
<div>   טובים לחום ולשפעת<br />   אילוסטרציה: stock.xchng</div>
</p></div>
<h2>  לחום ושפעת</h2>
<ul>
<li>   <strong>פרחי לבנדר בחומץ תפוחים:</strong> מערבבים חופן פרחי לבנדר בכוס חומץ תפוחים. סוגרים בתוך בקבוק חום ומשאירים לשבוע. התמצית שנוצרת משמשת למסז' במצבים של שפעת וחום.</li>
<li>   <strong>במצבי חולשה,</strong> התקפי חום ואיבוד הכרה מורחים את התמצית על בד רטוב ומניחים על המצח.</li>
</ul>
<h2>  כאבי גרון וצרידות</h2>
<ul>
<li>   <strong>דבש ומיץ כרוב:</strong> מערבבים 2-3 כפות מיץ כרוב (סוחטים במסחטת מיצים או מגרדים בפומפייה ומסננים), מוהלים בכפית דבש ושותים.</li>
<li>   <strong>ראש שום ובצל:</strong> מבשלים במים ראש שום ובצל מקולף עד שהם נעשים רכים לחלוטין. מקלפים את שיני השום, מועכים אותן ואת הבצל ואוכלים. לחלופין, אפשר גם לשתות את מי הבישול.</li>
</ul>
<p>  <strong><em>הכתבה מבוססת על ספרה של דבורה ליבוביץ' "תרופות סבתא", הוצאת פראג</em></strong></p>
<p>  <a href=הכתבות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter ובפייסבוק

תגובות

Silence is Golden