יחסים

בעקבות הפרידה של עומרי ומעיין מחתונמי: 10 סימנים שהקשר לא טוב לך

עומרי ומעיין | צילום מסך מתוך "חתונה ממבט ראשון"
עומרי ומעיין | צילום מסך מתוך "חתונה ממבט ראשון"

עומרי ומעיין מחתונה ממבט ראשון כבר לא, ואנחנו לא מופתעות. איך נדע האם הזוגיות מתאימה לנו? לפניכן 10 סימנים שיבהירו לך שהקשר הזה פשוט לא טוב עבורך

88 שיתופים | 132 צפיות

בהתחלה הכל נראה ורוד, אך במקרים רבים, ככל שחולף הזמן, מתגנבת אל הלב תחושה כבדה, שלא אמורה להיות שם. אתם מרגישים שהכתובת כתובה על הקיר, אבל לא מצליחים ממש לקרוא אותה – היא מטושטשת מדי. כדי לעזור לכם להסתכל על הקשר באור בהיר וחד יותר, ליקטנו עבורכם עשרה סימנים נפוצים שמתריעים על כך שהקשר הזה ממש לא טוב לכם. הדברים כתובים בלשון נקבה, אך נכונים גם לגבי גברים.

1. את מבולבלת

את לא יודעת מה קורה איתך, את כבר לא משקיעה בעצמך, מזמן לא ישבת וקראת ספר טוב, מזמן לא הקשבת למוסיקה שאת אוהבת או שלא קנית לעצמך משהו נחמד. את מרגישה שאת וה"אני האמתי שלך" מתרחקים. הבלבול סוחף אותך ואת מרגישה חלשה כמו עלה נידף ברוח. בלבול הוא חלק מן ההתאהבות, אבל הוא מתחיל להיות סימן מסוכן כשהוא גורם לך למחשבות לא טובות על עצמך, או כשהוא חזק מדי ואת כבר לא יודעת מה את מרגישה כלפי הבחור שאת איתו – או גרוע יותר: כשאת כבר לא יודעת מה את מרגישה בכלל.

2. את משתנה

לפני שהכרת בן זוגך הנוכחי היית בחורה שמחה וחביבה, אבל עכשיו את רבה כמעט עם כולם ובכל מקום – בתור לסופר, בדואר, בעבודה, עם אמא שלך ועוד. כולם מעירים לך כל הזמן עד כמה השתנית ושאי אפשר כבר להכיר אותך. את עצבנית, טרודה ועסוקה – בעיקר בחבר שלך.
שינוי קיצוני הוא סימן שקל לראות אותו, אבל גם קל לתרץ אותו. לומר לעצמך שזו רק תקופה, או שאת לחוצה בגלל העבודה או בגלל מצבך הכלכלי זה תירוץ טוב, אבל רק עד שהסיבה האמיתית לשינוי תתגלה.

3. את משחקת

את משחקת מישהי שאת לא. למשל: את בחורה שקטה וביישנית, אבל לידו כולך לחץ ואש. את משנה את העדה שלך, את ההיסטוריה שלך, את עצמך. את ממציאה סוג של סרט על החיים שלך, משנה פרטים, מורידה או מוסיפה. את מנסה להרשים אותו כי את בעצם לא מרגישה מספיק "ברמה" שלו ומספיק טובה בשבילו. את יכולה להמשיך במשחק הזה, השאלה היא כמה זמן תצליחי לזכור את השקרים ששיקרת לו. קשר שמבוסס על שקר ועל חוסר כנות, לא משנה עד כמה הם נחוצים, אינו קשר אמיתי. השקר יתגלה בסופו של דבר.

את כל הזמן בוכה? זוהי נורת אזהרה חמורה. צילום: Shutterstock
את כל הזמן בוכה? זוהי נורת אזהרה חמורה. צילום: Shutterstock

4. את משקיעה

והוא לא. הכוונה היא לכל סוגי ההשקעה – פיזית, רגשית או כלכלית. את עובדת, או שיש לך מקור פרנסה אחר, והחבר החדש שלך יודע את זה ואוהב את זה מאוד, אבל ככל שעובר הזמן את מרגישה רע עם עצמך ומנסה להעיר לו על כך שהוא מצפה שאת תהיי זו שתמיד קונה לו מתנות ומשלמת על הארוחות או על פעילויות משותפות. אם את לא בעלת ממון אך יש לך לב ענק, את עלולה להרגיש שהוא פשוט שואב ממך את הכוחות שלך. בכל פעם שרע לו הוא מיד רץ אלייך – הבאר הרגשית שלו – ושואב ממנה.

>> האם את סובלת מאלימות כלכלית?

אם אחרי כמעט כל פגישה איתו את מרגישה שאת מרוקנת, שבירה ועייפה, הגיע הזמן שתעשי חשבון ותבדקי את מאזן הכוחות שיש ביניכם. זה נהדר לתת – אבל עוד יותר נהדר זה לתת ולקבל, ואם את רק נותנת, ולא משנה מה – בין אם זה כסף, תמיכה רגשית או שאת מבשלת ומנקה בשבילו, וכל מה שאת מקבלת בתמורה זה זלזול וכפיות טובה, את צריכה להתרחק, ומהר.

5. את לא מרגישה בנוח במיטה

אם את יוצאת עם בחור חדש והוא עדיין מתעקש על סקס בכל פגישה ולא משנה איך את מרגישה או מה את בעצם רוצה – זוהי נורת אזהרה. את לא יכולה להיות בקשר רציני עם גבר שכל מה שמעניין אותו אצלך הוא החזייה שלך, מה שמתחתיה ומהי הדרך הקצרה ביותר להפשיט אותך. אם אחרי כל פגישה איתו את מרגישה שהוא לא מכבד את הרצונות שלך וזה לא משתנה גם אחרי שהערת על כך – הפסיקי את הקשר הזה, ומיד.

6. את בוכה

ולא מהתרגשות או בגלל שמישהו אחר פגע בך או עצבן אותך. את בוכה בגללו, והרבה. את מוצאת את עצמך נרדמת תוך כדי בכי, ולמחרת מתעוררת ושוב בוכה – כי רבתם בטלפון או כי הוא שוב פגע בך. את בוכה כשאת שוכבת על הרצפה הקרה, עוצרת בצד במהלך נסיעה כי את לא מסוגלת לנהוג בגלל הבכי, את בוכה באמצע הרחוב כי נזכרת במשהו מעליב שהוא אמר לך, או סתם כך – ללא סיבה.

7. את כותבת

בין אם זה יומן אישי, בלוג, פתקים שאת קורעת מיד אחר כך או מחביאה בקופסה, או מכתבים שאתם כותבת לו אך לא נותנת לו. ברובם כתוב רק עד כמה את לא מאושרת, סובלת או מרגישה שמשהו בך לא שלם עם עצמו. את מוצאת את עצמך מתוודה לפני מדינה שלמה בבלוג שלך שקשה לך ושאת לא יכולה להחזיק מעמד. כל הדברים שאת כותבת הם דברים שאת לא מסוגלת להודות בהם בפני עצמך. אם הגעת למצב שכזה – שבו את עדיין מתכחשת לדברים, אך הנפש שלך עוד מגיבה להם, קחי את עצמך בידיים ותסיימי את הרומן הרע הזה.

מרגיש שהיא מנצלת אותך לסקס? שמור מרחק (אלא אם זה עושה לך טוב…). צילום: Shutterstock
מרגיש שהיא מנצלת אותך לסקס? שמור מרחק (אלא אם זה עושה לך טוב…). צילום: Shutterstock

8. את מתרחקת

מהחברות והחברים שלך, מהמשפחה שלך ואפילו מחיית המחמד שלך… נכון שבתחילת הקשר רוצים להיות יחד כמה שיותר, אבל כשהקשר כבר לא ממש חדש אבל עדיין לא פגשת את החברות הכי טובות שלך כבר יותר מחודש או שלא ראית את אמא שלך כבר שבועיים – זוהי נורת אזהרה.

כשגבר תובע שתהיי רק איתו ובעצם משתלט על כל עולמך – זהו סימן לא טוב. את חייבת לעשות הפרדה ולהקצות זמן לעצמך ולחייך כפי שהיו לפני שהכרת אותו, כי מה תעשי אם תיפרדו? לאן תלכי? עם מי תדברי – עם האנשים איתם לא דיברת ולא התראית במשך כל הזמן הזה? הבחור שאיתך חייב להבין זאת ולהסכים עם זה. הוא חייב לרצות לשמור גם על צורת חייו ועל עצמאותו שלו, ואם הוא לא עושה זאת את חייבת לברר את הסיבה האמיתית לכך והאם היא שווה את שתאבדי בגללה את העצמאות ואת החיים הקודמים שלך.

9. את בוגדת

ולא משנה מדוע. ברגע שאת בוגדת במישהו, זה לא באמת חשוב אם תספרי לו או שלא. מה שחשוב זה משמעות הבגידה, והיא שמשהו בקשר הזה הוא לא טוב.
את חייבת לחשוב עם עצמך היטב על הסיבות לבגידה, למה כן ולמה לא להמשיך את הקשר הזה, האם לספר לו ועד כמה לספר לו, ולשאול את עצמך האם הקשר הזה בכלל אפשרי מבחינתך.

10. את מסתירה

את הפנס בעין הימנית או את הכוויה שהוא גרם לך. את משקרת שנפלת ברחוב או שהחלקת כשעשית ספונג'ה. את עוברת מערכת יחסים אלימה. את מסתירה את הפצעים הנפשיים הכואבים שכל מילה, קללה או צרחה שלו גורמות לך. אם את נמצאת במערכת יחסים שכוללת אלימות – מילולית או פיזית, אם את נמצאת בקשר עם מישהו שכופה עלייך דברים או מאיים עלייך – את חייבת להפסיק את הקשר הזה. תעשי זאת במשנה במשנה זהירות: אל תפרדי ממנו כשאת לבד, דאגי שיהיה איתך מישהו בזמן הפרידה. כמובן שחשוב מאוד גם להגיש תלונה במשטרה במקרה של אלימות. אחרי הפרידה תטפלי בעצמך ובפצעים הנפשיים שנוצרו לך ובטיפול חשוב להבין גם איך תדאגי לכך שלא תגיעי שוב למצב שבו חלילה את הקורבן בתוך מערכת היחסים. תמצאי פה מספרי טלפון לעמותות וארגונים שיכולים לסייע.
>> סימני אזהרה לזיהוי מערכת יחסים אלימה
>> למה כל כך קשה להשתחרר מבן זוג אלים ומי יכול לעזור?

קווי סיוע

מוקד החירום של נעמת המעניק סיוע, טיפול וייעוץ לנשים הסובלות מאלימות במשפחה 3090* או 03-6492468/9/70
מוקד הפניות של משרד הרווחה 118 (או 077-9208560 מטלפון קווי)
ארגון ויצ"ו המעניק סיוע ראשוני לנשים ולנערות שמוכות על ידי בני זוגן 03-6923791
מרכז הסיוע לנפגעות תקיפה מינית 1202 (24 שעות ביממה), נשים ערביות 04-6566813, נשים דתיות 02-6730002
עמותת "תקווה בחושך", לנערים ונערות בסיכון 0526226860.
הקן החם של נעמת 9021*